404 Not Found


nginx
Samsung a vândut aproape de două ori mai multe telefoane decât Apple, în primul trimestru – TechMagazin

apple-samsung_13401700

Grupul sud-coreean Samsung a înregistrat o creştere de 56% a livrărilor de smartphone-uri în primul trimestru al acestui an, de nouă ori mai rapidă comparativ cu avansul de 6,6% al vânzărilor de iPhone-uri ale rivalului Apple, arată un studiu al firmei Strategy Analytics, citat de Bloomberg.

Samsung a controlat în primul trimestru 33,1% din piaţa smartphone globală, iar Apple 17,9%. Livrările Samsung s-au situat la 69,4 milioane de unităţi în primele trei luni, iar cele ale Apple la 37,4 milioane de unităţi. Pe trei s-a situat LG, cu o cotă de piaţă de 4,9%.

Creşterea de numai 6,6% pentru iPhone este cea mai lentă de la lansarea seriei de către Apple.

Piaţa mondială smartphone a crescut cu 36%, la 209,5 milioane de unităţi, şi a depăşit-o pentru prima dată pe cea a telefoanelor mobile tradiţionale, folosite doar pentru servicii de voce şi text, potrivit Strategy Analytics. Evoluţia a fost susţinută de adoptarea serviciilor telecom de generaţia a treia în China şi de generaţia a patra în Statele Unite.

“Samsung a livrat de aproape două ori mai multe smartphone-uri şi a crescut de nouă ori mai repede decât Apple în primul trimestru. Samsung va continua, probabil, să înregistreze volume solide în al doilea trimestru la nivel global”, a declarat Neil Mawston, analist la Strategy Analytics.

Livrările totale de telefoane mobile au avansat cu 4%, la 418,6 milione de unităţi în primul trimestru, potrivit firmei de cercetare IDC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.