Pentru protectia telefonului, cum am scris acum ceva vreme in articolul De ce husa?, utilizatorii opteaza pentru huse sau tocuri. Dar ce ne facem cand vine vorba de ecran? Raspunsul ar fi simplu….. Pune o folie.
Foliile de protectie au avut primele aparitii pe vremea cand se foloseau stylus-uri pentru ecranele PDA-urilor.Acestea erau de calitate inferioara, se deteriorau rapid, erau si greu de aplicat, lucrurile evoluand, ajungandu-se la cele actuale, realizate din poliuretan, ceea ce a permis fabricarea unor filme de protectie foarte subtiri si mult mai rezistente.
—>> Magazin recomandat de noi <<—
Exista modele rezistente la zgarieturi sau modele care isi recapata forma dupa ce au fost zgariate . Nu trebuie omise filmele reflexive, foarte apreciate de anumite persoane, atat prin faptul ca pot folosi telefonul ca oglinda, cat si pentru protejarea continutul afisat de privirile indiscrete.
Aplicarea lor se face relativ usor, dar despre asta vom discuta intr-un alt articol. Unele modele de telefoane, cum ar fi Iphone sau cateva modele de Huawei accepta si film de protectie pentru capacul din spate. Deoarece sunt ieftine si protejeaza ecranul de zgarieturi si praf acestea sunt o alegere pragmatica, la indemana oricui.
Sticla de protectie este alternativa la folie, este mult mai groasa decat filmul de poliuretan, aceasta grosime conferind ecranului un grad ridicat de protectie. Daca folia protejeaza de zgarieturi si mizerie, nu acelasi lucru se poate spune despre impactul cu obiecte dure. Prin grosimea ei foarte redusa, folia nu poate distribui decat o mica parte din forta de impact, de cele mai multe ori ecranul fiind afectat serios. Sticla, pe de alta parte, asigura o distribuire uniforma a loviturii, ceea ce inseamna ca aceasta absoarbe socul, distribuindu-l pe toata suprafata, fara a afecta ecranul telefonului. Bineinteles in anumite limite. Totusi are si aceasta neajunsurile ei. In primul rand grosimea….. daca telefonul este slim, o sticla de protectie ii va da un aspect butucanos. Al doilea factor este design-ul telefonului. Sticla se aplica si functioneaza bine numai pe suprafete drepte, plane. Daca telefonul este curb prin constructie, sticla va acoperi doar partea cu care e in contact, iar unde nu e lipita se va acumula mizerie si praf, lucru ce va dauna aspectului telefonului.
In concluzie, daca anticipati ca telefonul nu va suferi impacturi puternice, alegeti folia. Daca insa doriti un plus de protectie si siguranta, sticla este cea mai buna optiune.