404 Not Found


nginx
Smartphone review - Lenovo A328

Despre cei de la Lenovo se stie ca sunt in topul producatorilor de laptop-uri. Recent ei si-au facut debutul pe piata smartphone-urilor, prin achizitia diviziei de telefoane a grupului Motorola. A328 a fost lansat in tara noastra la sfarsitul verii anului trecut, alaturi de inca alte patru modele Lenovo, mai precis pe 28 august. Acesta este un telefon popular, usor de folosit si accesibil pentru toate categoriile.

Lenovo A328 este un smartphone situat intre entry si mid level, performantele sale fiind acceptabile chiar si pentru utilizatorii cu pretentii. Telefonul este dotat cu doua camere, una principala de 5 MP si una frontala de 2 MP, cu un spatiu intern de stocare de 4 GB si posibilitatea de extindere prin card micro-sd de pana la 32 GB. Procesorul care il deserveste pe A328 este un Cortex A7 quad-core de 1,3 GHZ, intalnit si la alte modele de tablete si telefoane Lenovo. RAM-ul este de 1GB, ceea ce permite ca majoritatea aplicatiilor sa ruleze fara dificultati, partea grafica fiind sprijinita de un GPU Mali-400. Sistemul de operare care il anima pe A328 este Android KikKat, acesta ruland bine pe platforma hardware oferita de Lenovo.

Display-ul are o dimensiune generoasa de 4,5 inci, fiind de tip touchscreen capacitiv cu 16 milioane de culori si rezolutie de 854×480. La capitolul conectivitate A328 suporta retele 2G si 3G, bluetooth, wi-fi si USB 2.0, feedback-ul oferit de utilizatori dandu-i insa o nota proasta la viteza de date. Bateria Litiu Polimer de 2000 mAh ii confera telefonului o autonomie de pana la 240 de ore de stand-by in retelele 2G, 228 in 3G, iar in convorbire 21 de ore in 2G si pana la 13 ore in 3G. Un punct in plus revine la GPS, acesta putand fi folosit si in mod offline, adica fara conexiune la internet.

Carcasa este realizata din plastic, producatorul oferind alb si negru la capitolul nuante. Desigur se poate achizitiona o carcasa aftermarket de alte culori sau modele. O alta caracteristica importanta a telefonului este ca acesta face parte din categoria dual-sim, cu functia stand-by dual, cartelele acceptate fiind mini-sim.

In concluzie, pentru un pret de pornire de aproximativ 500 de lei, este un device accesibil, cu performante relativ bune, ce poate fi folosit usor de userii nefamiliarizati cu smartphone-urile. Ca puncte forte, Lenovo A328 are pretul, procesorul si design-ul robust. La minusuri se regasesc lipsa functiei autofocus si spatiul de stocare intern relativ mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.