Piata telefoanelor este plina de variante din care putem alege. Exista cate un model pentru fiecare, indiferent de varsta sau gusturi, utilitate, sau pur si simplu pentru ca exista. La ora actuala orice persoana are un telefon, smartphone sau nu.
Cum arata telefonul este alegerea fiecaruia. Pentru un aspect deosebit, multi aleg sa isi puna telefonul intr-o husa sau toc. Aceasta “haina” aplicata telefonului are menirea de a-l pune in evidenta, de a-l face sa fie unic. Nu trebuie uitat aspectul cel mai important al acestor accesorii: acela de a proteja telefonul.
—>> Magazin recomandat de noi <<—
Oricine a scapat telefonul pe jos sau i-a cazut, fara sa vrea. Cat de sifonat a iesit telefonul din acea cazatura, asta e alta poveste. Oricare ar fi cauza, o husa buna ofera o sansa in plus de “supravietuire”. Multe telefoane, dupa ceva vreme de utilizare, incep sa prezinte semne de uzura pe carcasa sau pe capacul din spate. Aceste urme, mai precis vopsea tocita la colturi, sau zgarieturi se datoreaza in special purtarii in buzunarele pantalonilor.
Frecvent apar situatii de genul cand telefonul este pus in acelasi buzunar cu chei sau bani. Atunci apar cele mai multe zgarieturi, si, oricat ar parea de surprinzator, bancnotele sunt inamicul cel mai mare. Bancnotele de plastic sunt cele mai daunatoare pentru carcasa. Ele provoaca zgarieturi fine ce in timp dau aspectul de mat carcasei. Oricare ar fi problema, ea poate fi ocolita sau rezolvata prin simpla montare a unei huse de protectie. Se va toci si aceasta in cele din urma, dar telefonul isi va pastra aspectul de nou, fara a fi nevoie sa se inlocuiasca ecranul sau carcasa.
Cel mai important la alegerea unei huse este motivul pentru care utilizatorul o achizitioneaza. O poate lua simplu pentru protectie, in cazul acesta optand pentru ceva robust si simplu, sau pentru a-si integra telefonul in stilul pe care doreste sa-l etapeze. Tocurile sunt construite in asa fel incat sa acopere tot telefonul, inclusiv ecranul, cu o clapeta prinsa de corpul principal, aceste parti fiind realizate din piele sau material textil/sintetic. Tocul se poate deschide in lateral, ca o carte sau in jos, existand modele care au un sistem de inchidere, pentru a preveni intrarea unor alte obiecte intre clapeta si ecranul telefonului.
Pentru a facilita modul de folosire a smartphone-ului, tocul se poate aseza ca un stand, permitand ecranului sa fie orientat catre utilizator fara ca acesta sa tina aparatul cu mana. Acest mod este foarte util la volan, cand telefonul este folosit ca GPS, cand se reda un video mai lung, cum ar fi un episod dintr-un serial, sau cand utilizatorul citeste. De asemenea, tocurile S-view sunt prevazute cu decupaturi in capac, decupaturi ce permit, de exemplu, citirea ceasului fara deschiderea tocului. Exista aplicatii dedicate ce folosesc senzorii telefonului si ecranul in asa fel incat afisajul sa fie special modificat pentru aceste tocuri. Montarea se face cu ajutorul unui suport in care se aseaza telefonul, acest suport prinzandu-l ferm, fara insa a-l deteriora. Acesti suporti sunt construiti din materiale plastice sau silicon, fiind prevazute cu decupaturi in dreptul camerei, difuzorului si butoanelor laterale.
Husele simple sunt diferite de tocuri prin faptul ca nu au acea clapeta care acopera ecranul, ele imbracand telefonul doar pe laterale si spate. Acestea sunt construite din silicon sau gel, suprafata lor fiind aderenta si nepermitand alunecarea telefonului din mana. Cea mai diversificata paleta de culori se regaseste in gama huselor simple, materialele din care sunt construite putand fi realizate in orice fel de culoare si combinatie.
Daca persoana alege sa exprime ceva prin husa pe care si-o pune pe telefon, atunci apare diversificarea. Exista mii de modele, combinatii de culori si forme ce pot imbraca telefonul. Nu exista niciun fel de limita in ceea ce priveste alegerea facuta, de aici si paleta extinsa de modele si personalizari ce sunt prezente pe piata.