sigma-24mm-art-series-lens-announced_0

Sigma Corporation of America a anunțat astăzi noul 24mm F1.4 Sigma DG HSM Art, al nouălea obiectiv care se alătura gamei ART a companiei. Anunțul a venit chiar înainte de CP + Camera & Photo Imaging Show 2015, eveniment care va începe pe 12 februarie, în Yokohama, Japonia.

Mult așteptatul obiectiv 24mm F1.4 Art este proiectat pentru DSLR-urile full-frame, iar atunci când este utilizat pe aparate foto cu senzor APS-C, devine practic un 38mm. Obiectivul este ideal pentru captarea unei varietăți de subiecte de fotografie, inclusiv peisaje urbane, fotografie de natură, astrofotografie, fotografie de eveniment etc. și este grozav și pentru videografie.

24mm excelează, de asemenea, la capitolele fotografie de interior în lumină slabă și bokeh superb (fiind prevazut cu o diafragma cu nouă lamele rotunjite). În ceea ce privește construcția, noul obiectiv de 24mm are 15 elemente în 11 grupe, astfel că aberațiile cromatice sunt minimizate.

Acesta se aseamănă cu o altă lentilă de mare succes de la producatorul japonez, Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art. Dacă cele două obiective vor avea în comun aceeași calitate a imaginii, 24mm este un succes garantat.

”Obiectivele Sigma Art sunt recunoscute la nivel mondial pentru performanță, iar noul 24mm F1.4 DG HSM Art este o contribuție semnificativă la selecția noastră de obiective luminoase fixe, care devine rapid un element de forță în industrie”, a afirmat Mark Amir-Hamzeh, președinte Sigma Corporation of America.

„Sigma redefinește așteptările obiectivelor fixe luminoase pentru full-frame-uri, în special pentru cele cu unghi larg de cuprindere, iar rezultatele conferite de 24mm F1.4 se vor ridica la standardele exigente stabilite de 35mm F1.4 DG HSM și 50mm F1.4 DG HSM.

Gama Art cuprinde obiectivele: 35mm F1.4 DG HSM, 30mm F1.4 DC HSM, 18-35mm F1.8 DC HSM, 24-105mm F4 DG OS HSM, 50mm F1.4 DG HSM, 19mm F2.8 DN, 30mm F2.8 DN și 60mm F2.8 DN.

24mm F1.4 DG HSM Art este compatibil cu sistemul Sigma USB Dock , permițând fotografilor să actualizeze firmware-ul obiectivului și schimbarea parametrilor de focalizare, precum si supra-scrierea focalizarii manuale folosind software-ul de optimizare Sigma Pro. Obiectivul va fi disponibil pe montura Canon, Nikon și Sigma, iar prețul și disponibilitatea vor fi anunțate în perioada următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.