samsung-gear-vr-630x420

Samsung a prezentat la IFA 2014 Galaxy Note 4, dar și casca de realitate virtuală Gear VR. Aceasta este, în esență, o cască de care a fost prins un Samsung Galaxy Note 4.

Samsung și Oculus VR, compania care produce casca de realitate virtuală Oculus Rift, au colaborat în ultimele luni la dezvoltarea realității virtuale. Noul Oculus folosește Galaxy Note 4, iar același este și cazul Gear VR de la Samsung. Este o cască similară Google Cardboard, numai că ceva mai bine construită și care folosește deja cel mai bun produs Samsung.

Samsung Gear VR folosește Galaxy Note 4 și doar atât, spre deosebire de alte proiecte similare în care mai puteai folosi și alte dispozitive. În fața ochilor tăi sunt două lentile, care alterează imaginea pentru a produce una de realitate virtuală. De asemenea, Gear VR este compatibilă cu controllere de gaming pentru cei pasionați. Ceea ce vezi este, de fapt, o imagine 2D modificată pentru a fi percepută cât de realist se poate de către ochii tăi.

Navigarea printre meniuri, jucatul jocurilor și alte acțiuni se fac, mai ales, prin mișcarea capului și cu atingeri pe suprafața tactilă de pe marginea dispozitivului. Între Oculus Rift și Gear VR vor fi la fel de multe diferențe pe câte vor implementa companiile, dat fiind că hardware-ul este la fel. Oculus VR a fost cumpărată în urmă cu câteva luni de Facebook pentru două miliarde de dolari. Gear VR este primul proiect de acest fel pentru Samsung.

Și dacă te saturi de realitate virtuală, pe Gear VR poți să oprești realitatea virtuală, să pornești camera și să vezi lumea așa cum e (aproape). Oculus Rift a fost o cască de realitate virtuală lansată prin Kickstarter, în urmă cu aproape doi ani. Samsung profită de popularitatea crescută a acestei industrii și își lansează propriul dispozitiv. Gear VR, alături de Oculus Rift și altele similare, se pot dovedi următoarele succese de masă.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.