404 Not Found


nginx
Philips SHP1900: proba de ureche – TechMagazin

Philips-SHP1900-1-416x500Castile audio pot fi incredibil de scumpe dar nu intotdeauna un pret ridicat este si o garantie a calitatii. Uneori poti avea o surpriza de proportii la un pret modic si asa ceva mi s-a intamplat si mie cand am pus pe urechi o pereche de Philips SHP1900, care s-au dovedit a fi neasteptat de bune. Spun neasteptat pentru ca designul acestor casti s-ar putea sa nu te dea pe spate (desi mie imi cam place), iar plasticul care abunda, cu toate ca este de o buna calitate, nu iti da neaparat  impresia de calitate premium. Insa auditia este o reala placere cu aceste casti, pe care de la prima vedere le-ai cataloga doar drept o alta pereche de casti generice pentru PC-uri.

Primul lucru pe care il vei simti este greutatea redusa a acestor casti, pe care s-ar putea sa uiti foarte repede ca le ai pe urechi. De asemenea, daca esti tuns foarte scurt, cum mi se intampla mie, vei simti pe crestet plasticul dur al boltei, care nu are nici un fel de pernute, cum am intalnit pe la alte casti. Insa poti scapa lesne de aceasta senzatie destul de deranjanta ajustand pozitia cupelor pe bareta castilor. Materialul suprafetelor care iau contact cu pielea este un inlocuitor de piele destul de confortabil, care pare asemanator cu padding-ul castilor high-end. Castile nu „strang” excesiv si se aseaza foarte bine in jurul urechilor, ceea ce amplifica senzatia de imersiune in timpul auditiilor.

Cum spuneam, calitatea auditiei este foarte buna si aceste casti se preteaza foarte bine pentru MP3-uri, dar si pentru formate audio lossless de calitate mai ridicata. Poti identifica destul de usor sunetul distinct al diverselor instrumente muzicale. Nivelul volumului este foarte bun si sunetele se aud foarte consistent, iar la nivel maxim nu am identificat nici un fel de distorsiuni. Castile sunt excelente si pentru coloanele sonore ale filmelor sau ale jocurilor video, asa ca pot deveni un accesoriu indispensabil pentru PC-ul tau.

Philips SHP1900 De apreciat calitatea buna a basilor si gama de frecvente destul de extinsa pe care aceste casti le acopera, ceea ce rezulta intr-o redare fidela a unei game destul de largi de sunete. Separatia sunetelor este foarte buna si efectele de tip Doppler de aud foarte bine. Daca nu stiti ce este un efect de tip Doppler, ma refer la acele sunete care migreaza de la un difuzor la altul, dand impresia de miscare, cum intalnesti deseori injocuri video sau prin filme, sau efecte de genul unui solo de baterie dintr-o piesa muzicala, care se „plimba” prin ambele urechi. Asta inseamna ca in jocuri video de genul shooterelor vei putea identifica destul de usor directia din care trage unul tine, spre exemplu.

Captuseala castilor blocheaza destul de bine zgomotele externe si contribuie la senzatia de imersiune sonora, asa ca este posibil sa nu prea mai auzi ce se intampla in jurul tau. Dupa o vreme, insa, este posibil ca urechile sa ti se incalzeasca destul de mult si chiar sa transpire intrucatva (cam dupa vreo ora de auditie), dar asa nu este o chestie prea deranjanta si important este ca nu te vor durea urechile cum se intampla uneori cu alte casti audio, dupa auditii prelungite.

Pentru amatorii de date tehnice as preciza ca aceste casti au difuzoare de 40 mm, lucreaza in gama de frecvente 20 ~ 20000 Hz , au o senzitivitate de 98 dB, impedanta de 32 Ohm si un output maxim de 500 mW. Daca v-am pierdut pe drum cu datele tehnice, credeti-ma, sunt niste casti foarte OK.

Philips SHP1900Cablul de aproximativ 2 m al acestor casti este suficient pentru a-ti oferi o libertate de miscare confortabila si este de o calitate buna si foarte flexibil. Jack-ul audio clasic, de 3,5 mm asigura o vasta conectivitate cu orice gadget muzical, in afara de laptop-uri, desktop-uri sau tablete. Poti folosi castile la fel de bine si cu un telefon mobil sau orice player MP3. O alta caracteristica apreciabila la aceste casti este faptul ca nu sunt doua cabluri care merg la fiecare difuzor, ci unul singur, care intra in partea stanga a castilor. Asta sporeste considerabil libertatea de miscare si daca nu v-ati gandit vreodata la asta nu aveti decat sa comparati cu orice casti care au cablul in Y.

Philips SHP1900 fac parte din gama medie a castilor audio, asa ca nu se pot ridica la performantele castilor high-end, insa acestea din urma sunt de regula apreciate de cei care au o ureche antrenata si in general acest gen de utilizatori sunt o minoritate. Pentru melomani nu cred ca vor fi suficiente, insa pentru marea majoritate a celorlalti utilizatori cred ca vor face o treaba excelenta. Pentru ca pentru masa larga a utilizatorilor obisnuiti de computere, sau gadgeturi audio, aceste casti se potrivesc ca o manusa pentru o multime de scenarii de utilizare imaginabile si nu costa o mica avere precum castile audio high-end, fiind, totodata, si extrem de confortabile.

Asa ca, daca aveti nevoie de o pereche de casti pentru acasa (designul nu ar arata prea bine pe strada) de buna calitate din punct de vedere al constructiei si ergonomiei si care sa redea la o calitate foarte buna cam orice tip de sunet, va recomand aceste casti destul de ieftine, dar care isi merita cu prisosinta banii si ofera un excelent raport calitate/pret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.