Logitech-LS11-11-500x302

Daca esti utilizator de laptop, pesemne ca nu o data te-ai lovit de calitatea slaba a sunetului scos de difuzoarele sale interne. Foarte putine modele de laptopuri au fost dotate cu difuzoare suficient de performante pentru o auditie decenta si asta presupune eforturi constructive care de regula ridica destul de mult pretul unei astfel de masinarii.

Un difuzor care sa redea basii cum trebuie nu prea poate fi redus la dimensiunile disponibile in interiorul unui laptop, motiv pentru care, acasa sau la birou, toti utilizatorii de laptop au si o pereche de boxe la indemana. Cu exceptia, desigur, a celor ce prefera castile audio.

Logitech LS11 sunt o pereche de boxe 2.0, ideale pentru a reda sunetul scos de orice laptop la o calitate mai mult decat decenta. Aceste boxe vor face o reala diferenta si inca de la prima auditie iti vei da seama ca nu mai vrei sunetul tern, fara basi si inalte si la un volum uneori foarte slab, pe care il pot scoate majoritatea laptopurilor.

Logitech LS11Pentru ca Logitech LS11, in buna traditie a tuturor dispozitivelor audio Logitech pe care le-am intalnit pana acum, scot un sunet de calitate, cu o amplitudine bogata in tonalitati. Basii sunt redati destul de decent, insa bineinteles ca nu se pot compara cu cei redati de orice sistem audio de la 2.1 in sus. Dar se aud suficient de bine, in special daca e vorba de coloana sonora a vreunui film sau joc video. Muzica se aude destul de bine, dar un bass ceva mai serios chiar n-ar strica. Inaltele sunt redate si ele cu precizie si se aud clar si distinct, asa ca aceste boxe acopera la un nivel decent cam toate gamele de frecvente uzuale.

Cele doua difuzoare de 2 inci sunt metalice de inalta precizie, oferind o acustica de inalta calitate intr-un format compact. Puterea combinata a celor doua boxe atinge 3W, deci suficient pentru o camera de dimensiuni medii, asa ca poti da chiar si o mica petrecere cu ele. Repet, mica.

Pe langa calitatea buna a sunetului, Logitech LS11 mai au un element de atractivitate cat se poate de evident si anume designul, care este compact si modern. Combinatia negru-argintiu este de mult un eye-candy in lumea gadgeturilor si se potriveste foarte bine si in acest caz.

Logitech LS11Difuzoarele sunt insa expuse direct si daca ai copii este posibil sa te trezesti cu vreun creion infipt in membrana metalica, care nu are nici o protectie. Volumul se poate controla din butonul amplasat pe boxa dreapta, unde se afla si doi conectori: unul de input auxiliar, care iti permite sa conectezi foarte usor CD, DVD, sau MP3 playere, si unul pentru casti, daca vrei sa asculti ceva fara sa-i deranjezi pe cei din jur. In plus exista si un sistem de management al cablului care poate reduce dezordinea pe care o poate provoca un cablu desfasurat anapoda.

Boxele nu sunt alimentate prin USB, asa ca va trebui sa ai la indemana o priza, pentru ca trebuie alimentate separat de laptop-ul sau desktopul cu care le folosesti. Ceea ce inseamna un cablu in plus, dar asta-i situatia.

Logitech LS11 nu or fi ele cele mai performante boxe Logitech (duh!) insa isi fac treaba mai mult decat onorabil. Personal prefer un sistem 2.1 (apropos, folosesc unul pe calculatorul personal, tot de la Logitech) pentru basii mai puternici, insa pentru un laptop sau pentru calculatorul de la birou un sistem 2.0 este suficient. Pe langa aspectul placut si calitatea superioara a sunetului, Logitech LS11 mai au si calitatea de a fi destul de ieftine. Sigur, gasesti boxe 2.0 mult mai ieftine, dar daca vrei un sunet decent la un pret rezonabil Logitech LS11 mi se par o alegere optima.

Alte comentarii nu prea as mai avea de facut si inchei prin a va recomanda acest sistem 2.0 relativ ieftin si performant, care va scapa de sunetul spart si lipsit de personalitate pe care il redau majoritatea boxelor integrate din laptopuri.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.