404 Not Found


nginx
Logitech MK220: mica dar vioaie – TechMagazin

Logitech-MK220-1-500x237

Dintre toate caracteristicile imaginabile ale unei tastaturi probabil cea mai importanta, mai ales daca ai obiceiul sa scrii destul de mult, este silentiozitatea sa. Tacanitul unei tastaturi de proasta calitate, chiar daca ai senzatia ca nu-l mai auzi dupa o vreme, contribuie semnificativ la stresul zilnic si, cel putin in cazul meu, pare sa-mi incetineasca ritmul de scris, asa ca este realmente o placere, dar si o usurare sa sau peste o tastatura de calitate. Iar azi am dat peste un interesant combo tastatura-mouse, produs de unul dintre liderii pietei dispozitivelor de input.

Logitech MK220 este un kit excelent pentru orice calculator si are marea calitate ca ocupa cel mai mic spatiu cu putinta pe birou. Designerii Logitech au renuntat, de aceasta data, la trei dintre laturile traditionale ale unei tastaturi si au lasat doar tastele, cu nimic altceva in jurul lor. Rezultatul are un efect vizual interesant asupra utilizatorului si este poate cel mai minimalist design imaginabil pentru o tastatura, ceea ce mie, unul, imi place la nebunie.

Tastatura este foarte usor si comod de folosit pe orice birou si are si acele picioruse escamotabile, care o inclina exact cat este nevoie. Daca insa obisnuiesti sa tii tastatura in poala cand scrii (spre exemplu cand stai pe mess cu calculatorul conectat la televizorul din sufragerie si tu te afli pe canapea sau pe un fotoliu) s-ar putea sa-ti lipseasca un pic palm rest-ul de la tastaturile traditionale. Designul compact (este cu 36% mai mica decat una obisnuita) nu face insa rabat la capitolul functionalitate si tastatura are keypad si toate tastele cu care erai obisnuit, singura diferenta sesizabila fata de tastaturile normale fiind gruparea destul de inghesuita a tastelor directionale (a sagetutelor, scuza-mi franceza), dar daca ai scris pe o tastatura de netbook nici asta nu va fi o problema.

Singurele chestii cu care va trebui sa te obisnuiesti un pic sunt dimensiunile reduse ale tastelor Enter si Delete, pe care s-ar putea sa nu le nimeresti prea precis cand scrii la viteza. Tasta Delete este amplasata intr-un loc inedit, dar destul de logic, daca stai sa te gandesti: deasupra tastei Backspace, asa ca poti sterge inainte si inapoi din acelasi loc, fata de amplasamentul clasic al celor doua taste, care sunt destul de departe una de cealalta pe tastaturile obisnuite.

Logitech MK220

Tastele au dimensiunea obisnuita si o cursa normala. Nu sunt de tip insular, asa ca poti apasa anapoda la viteza, dar te obisnuiesti rapid cu ele. Literele par sa fie un fel de abtibilduri lipite pe taste si sunt curios daca si dupa cat timp se dezlipesc, dar nu am cum sa testez asta, pentru ca probabil dureaza ani.

Feedback-ul tastelor, care este un factor important atunci cand tastezi repede, pare sa fie excelent optimizat, iar zgomotul produs nu este acea tacaneala enervanta, ci unul estompat si infundat, care suna cool la orice tastaura si iti da impresia de soliditate. Care, apropos, e doar o impresie, intrucat daca vrei sa torsionezi tastatura o poti face foarte usor. Nu am mers cu testul pana la absurd, dar cu un pic de efort cred ca poti sa o rupi sau sa-i zbori cateva taste, asa ca ai grija sa nu te asezi pe ea, in scenariul ala cu canapeaua. As mai spune un ultim lucru despre tastatura si anume ca ar fi fost super cool sa aiba si tastele iluminate, zise vulpea in mijlocul viei.

Mouse-ul este si el unul de calitate, ceea ce chiar nu este o surpriza din partea Logitech, dar nu mi s-a parut ca exceleaza la vreun capitol, comparativ cu alti mousi de la acest producator. Designul este clasic si singurele elemente distincte sunt cele doua usoare adancituri menite sa ghideze usor degetele, dar nici asta nu musteste de originalitate. Mouse-ul este precis si, la fel ca si tastatura, este recunoscut automat de Windows, asa ca nu e neaparata nevoie sa instalezi softul SetPoint al lui Logitech, desi nici nu are ce sa strice. Oricum asta e valabil pentru orice alt dispozitiv de input de la Logitech, pentru ca nu am intalnit pana acum vrunul care sa nu mearga direct sub Windows (ma rog, de la Win 98 in sus).

Conexiunea wireless este activa in banda clasica, de 2,4 GHz, si are o arie de acoperire optima de cam 10 metri. Conexiunea este, de asemenea, securizata, datele fiind transmise intre tastatura si receiver in mod criptat, la unul dintre cele mai inalte niveluri de criptare disponibile comercial, mai precis AES pe 128 biti.

Logitech MK220 se remarca si prin autonomia considerabila pe care ti-o poate oferi. Conform producatorului, cele doua baterii AA ale mouse-ului ofera o autonomie de aproximativ 5 luni, in vreme ce bateriile AAA (tot doua) ale tastaturii ii asigura acesteia functionarea pana la 24 de luni. Da, ai citit corect, 2 ani! Intelegeti de ce nu va pot confirma cifrele…

Logitech MK220

Daca la mouse nu este o problema sa te prinzi unde merg bateriile, intrucat designul este clasic, la tastatura s-ar putea sa te uiti un pic siderat pentru cateva momente, pana iti pica fisa ca singurul loc unde ar putea sta bateriile este latura stanga a tastaturii. Daca te uiti mai atent, vei remarca si un mic semn, care indica in ce directie trebuie tras capacul bateriilor, si anume in jos.

Prea multe alte lucruri nu mai am sa va spun despre acest kit de input. Designul compact mi s-a parut dintotdeauna atractiv, cam la orice produse, si aceasta tastatura nu face exceptie. Daca ai un birou aglomerat vei aprecia, cu siguranta, economia de spatiu pe care o ofera acest kit, iar daca tastezi mult zilnic, degetele iti vor multumi ca ai ales asa ceva

Una peste alta, Logitech MK220 este un kit absolut OK si pentru birou si pentru acasa, iar designul compact ii confera un factor de coolness deloc neglijabil. A, si poate fi lesne si un cadou, ca tot suntem in luna cu pricina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.