404 Not Found


nginx
Philips AJ7000: desteapta-te romane! – TechMagazin

Philips-AJ7000-1-500x490

Fiecare zi din viata noastra, fie ea buna sau rea, productiva sau lenesa, insorita sau mohorata sau cum mai vreti voi sa fie incepe cu banalul act al trezirii dimineata. Si asta, chiar daca suna destul de simplu, poate fi o intreprindere extrem de complicata cu efecte stranii daca nu te trezesti atunci cand trebuie, intarzierile fiind cele mai evidente, dar si alte probleme care se propaga de-a lungul intregii zile. De aceea ai nevoie de un ceas desteptator in care poti avea incredere si care sa te trezeasca suficient de lin dar ferm, iar ceasul cu radio Philips AJ7000 este o astfel de masinarie.

Desigur, cel mai simplu pentru multa lume este folosirea telefonului mobil si pe post de desteptator, dupa ce acesta este player multimedia, navigator pe internet si cine stie ce altceva. Ideea pare OK si chiar este, in multe cazuri (eu insumi o folosesc), dar o noptiera fara un ceas desteptator parca arata incomplet. Si nu e vorba atat de procesul trezirii, ca dimineata functioneaza orice chestie care face zgomot, inclusiv telefonul mobil, la care mai ai si posibilitatea de a-ti seta tonul preferat. Dar daca vrei sa stii cat este ceasul noaptea un display iluminat, dar suficient de discret pentru a nu te deranja este mult mai comod decat sa bajbai pe intuneric sa aprinzi ecranul telefonului (da, stiu ca sunt telefoane ce au un mod de ceas desteptator, am si eu unul, dar ecranele raman totusi cam prea luminoase si pot fi deranjante).

Philips AJ7000Philips AJ7000 nu are doar toate functionalitatile de care ai putea avea nevoie la un ceas de camera, ci arata si foarte bine, putand fi lesne integrat in orice fel de ambient ar avea dormitorul, poate cu exceptia situatiei in care ai un pat cu baldachin si mobila stil 1700 si ceva, mai precis toamna. Carcasa cu suprafata de aluminiu este usoara si poate rezista in medii cu temperaturi ridicate (cum inteleg ca vom avea vara asta), ofera rezistenta si rigiditate, precum si rezistenta la coroziune, daca asta poate fi un factor de selectie.

Luminozitatea ecranului poate fi controlata foarte usor, dintr-un buton aflat pe latura superioara a ceasului. De remarcat ca, spre deosebire de ecranele telefoanelor, care lasa sa scape prea multa lumina, ecranul acestui ceas poate fi redus la o slaba palpaire, suficient de vizibila noaptea dar care nu emite nici un fel de lumina reziduala deranjanta. La fel de usor poate fi controlata si durata de redare a radioului Philips, prin setarea numarului preferat de minute pe cronometrul digital. Acesta contorizeaza automat durata si opreste radioul la sfarsitul intervalului.

Setarea ceasului este simpla: scoti ceasul din cutie, il conectezi, iar ora este deja setata automat. Ceasul inteligent citeste datele preprogramate si seteaza ora corecta in conformitate cu fusul orar implicit. Daca locuiti in afara fusului orar implicit, nu trebuie decat sa apasati butonul Time zone (Fus orar), iar ceasul va reseta ora. Fara sa mai cititi manuale si sa pierdeti timpul cu butoanele.

Cat despre radio, odata receptionat postul dorit, este suficient sa apesi si sa mentii apasat butonul de presetare pentru memorarea frecventei. Cu posturile radio presetate care pot fi salvate, postul de radio preferat poate fi accesat rapid, fara a mai trebui sa cauti manual frecventele de fiecare data.

Philips AJ7000

Este posibil ca, la prima setare, sa vi se para ceva mai complicat procesul, intrucat butoanele sunt amplasata pe partea dorsala si nu ies prea mult in evidenta, dar setarea mi s-a parut destul de simpla. Si oricum, odata setat ceasul, nu prea mai ai de ce sa umbli la setari, pana ce se schimba, din varii motive, ora la care trebuie sa te trezesti dimineata sau te plictisesti de un anumit post de radio presetat. In rest, comenzile uzuale, cum ar fi cea de modificare a luminozitatii ecranului, snooze sau schimbarea alarmelor sunt foarte usor accesibile.

O alta caracteristica foarte cool a acestui ceas este ca, atunci cand este o pana de curent, ceasul inteligent va mentine in continuare si va pastra ora si setarile. Alarma programata ramane activa chiar si atunci cand afisajul este oprit – totul datorita unei baterii preinstalate. Atunci cand se reia alimentarea cu energie, nu este nevoie sa reglezi iar ceasul sau sa reintroduci setarile. Mai uimitor, chiar daca nu se reia alimentarea cu energie, bateria asigura suficienta energie pentru ca soneria sa se opreasca la ora alarmei setate – asigurand intotdeauna trezirea la timp.

Trezirea se face foarte usor, datorita alarmei care dispune de un volum progresiv. Sunetul alarmelor normale, cu volum presetat, este fie prea scazut pentru a va trezi, fie prea zgomotos, incat va treziti prea brusc. Aveti posibilitatea sa va treziti cu o melodie preferata, un post de radio sau alarma buzzer. Volumul alarmei pentru trezire blanda creste treptat de la un nivel fin pana la unul destul de ridicat, pentru a va trezi usor.

Philips AJ7000

Radioul cu ceas Philips are si o functie de amanare, asa ca, daca alarma suna si doriti sa mai dormiti putin, apasati butonul Snooze o data si culcati-va la loc. Dupa noua minute alarma va suna din nou. Puteti continua sa apasati butonul Snooze la fiecare noua minute pana cand opriti alarma complet. Sistemul audio Philips este furnizat cu doua ore de alarma. Poti seta o ora de alarma pentru trezirea ta si o a doua ora pentru trezirea partenerului.

Timerul Sleep va permite sa alegeti cata vreme doriti sa ascultati muzica sau un post de radio la alegere, inainte de a adormi. Este suficient sa setati limita de timp (pana la o ora) si sa selectati postul de radio pe care doriti sa-l ascultati pana ce adormiti. Aparatul va continua sa redea muzica pe durata de timp selectata, apoi va trece automat in modul Standby, silentios si economic. Timerul Sleep va permite sa adormiti in sunetele DJ-ului radio favorit, fara a fi nevoit sa numarati oi sau sa va ingrijorati la gandul consumului de curent electric.

Philips AJ7000 este un ceas cu radio foarte aratos si cu exact acele functionalitati de care ai putea avea nevoie. Discret dar informativ noaptea si aspectuos si functional ziua, acest ceas poate fi un excelent cadou pentru oricine si mai ales pentru propria-ti persoana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.