404 Not Found


nginx
Westwood SC-029: What’s up, dock? – TechMagazin

Westwood-SC-029-1-424x500Entuziasmul cu care a fost primita seria iPod-urilor produse de Apple a dus la o explozie a dock-urilor audio care ofera posibilitatea ascultarii muzicii stocata pe player la o calitate net superioara celei oferita de castile audio incluse. Cam toti marii producatori de sisteme audio au in portofoliu o oferta mai mult sau mai putin stufoasa de dock-uri pentru iPod/iPhone si, mai nou, iPad si poti gasi dock-uri de toate felurile, de la cele foarte scumpe, care ofera cea mai buna calitate posibila a auditiei, pana la dock-uri mai degraba utilitare, care ofera cel mult o auditie decenta si posibilitatea incarcarii playerului peste noapte. Ceea ce, daca stai bine sa te gandesti, cam e poanta cu un astfel de dock.

Daca nu vreti sa cheltuiti o mica avere, Westwood SC-029 este o varianta optima, de luat in calcul daca doriti sa faceti un cadou care cu siguranta va fi apreciat de un adolescent, dar si de orice alt detinator de iPod/iPhone. Nu stiu daca ar fi mers si nici nu am incercat cu iPad, ca nu am avut unul la indemana, dar, la dimensiunile relativ mici ale acestui dock, cred ca ar fi aratat usor ridicol, asa ca 4get about it!

Asadar, avem de-a face cu un dock audio ce poate lesne tine loc si de ceasul cu radio de pe noptiera, dar nu obligatoriu, putand fi amplasat cam pe oriunde prin casa, de la living la camera copiilor, bucatarie sau orice dormitor. Designul compact, dominat de curbe line este destul de atractiv si faptul ca dockul nu are dimensiuni prea mari si nici o greutate considerabila il face sa fie similar radiourilor cu tranzistori de odinioara, pe cae le puteai lua dupa tine peste tot. SC-029 poate fi primul si ultimul gadget cu care interactionezi in fiecare zi, daca decizi sa-l lasi pe noptiera, sau poate deveni extrem de versatil si te poate insoti peste tot prin casa pe unde ai o priza. Dock-ul are si un locas pentru  doua baterii AAA, probabil pentru a mentine ceasul in functiune in cazul unei pene de curent, spre exemplu. Nu am incercat sa vad daca cele doua baterii ar fi suficiente pentru a alimenta dockul in redare audio, intrucat l-am testat doar cu alimentare de la priza, dar chiar daca ar merge, nu cred ca distractia ar dura prea mult.

Westwood SC-029Westwood SC-029 are butoanele de control amplasate foarte comod si la vedere si poti intui rapid ce face fiecare. Problema apare cand, spre exemplu, vrei sa reglezi ceasul. Te prinzi imediat pe ce buton trebuie sa apesi, dar pentru a schimba ora si minutele probabil ca vei avea tendinta de a apasa pe celelalte butoane de pe panou, cum am patit si eu, si vei constata ca nu se intampla nimic. Dupa ceva frustrari si o mica repriza de nervi, urmata de decizia irevocabila de a nu citi manualul, urmeaza o sesiune de „ori el ori eu” care se termina imediat ce misti de butonul de reglare a radioului de pe latura stanga a aparatului si constati ca se misca orele si minutele. N-am mai intalnit tipul asta de reglare si nu mi se pare cea mai intuitiva pe care am intalnit-o vreodata, dar e un pic fun, pe undeva, daca te incapatanezi sa te prinzi singur si are o logica, dupa ce te prinzi care e. In plus, in tot acest proces, tot apasand pe toate butoanele te prinzi si ce face fiecare si vei regla restul foarte usor. In afara de ceas, mai poti regla memoria de 15 statii a radioului FM, precum si alarma dubla, care poate fi setata sa foloseasca o sonerie predefinita, un post de radio sau muzica de pe iPod/iPhone. Dock-ul are si o mica telecomanda cu care il poti controla de la distanta.

Westwood SC-029Dockul mai are si o intrare auxiliara de 3,5 mm, pentru care ai si un cablu audio dotat cu clasicele jack-uri stereo de 3,5, asa ca poti conecta drept sursa orice alt player sau dispozitiv care foloseste un astfel de jack, adica probabil 99, 99% din dispozitivele audio cunoscute de om. Daca conectezi un iPod/iPhone, acesta se va incarca in timpul andocarii si poate fi folosit oricat de mult pentru a reda muzica.

Sunetul redat este OK si suficient de clar, dar nu este deosebit de generos cu basii, ceea ce nici nu ar fi fost de asteptat, inca de la prima vedere. Dar calitatea sunetului este buna si umple la un volum decent o camera de dimensiunile unui dormitor.

Westwood SC-029

Westwood SC-029 este o solutie ieftina si buna pentru nevoia deja clasica de a rula muzica de pe iPhod/iPhone si fara casti si isi face treaba absolut onorabil. Este un aparat suficient de versatil daca alegi sa-l folosesti in mai multe feluri si pretul este foarte accesibil. Nu vei avea parte de calitatea pe care ti-o ofera alte dock-uri foarte scumpe, dar, per ansamblu, sunetul este chiar decent si functiile suficiente pentru a-si justifica din plin banii. Recomandabil pentru o multime de scenarii imaginabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.