646x404-21-250x156

Olandezii au inventat o turbina eoliana care numai a turbina nu arata: fara pale si cu un design futurist, aceasta foloseste pentru generarea de energie curgerea stropilor de apa electrizati printr-un camp electric.

Numita „Moara de vant olandeza“, aceasta este o idee ambitioasa dezvoltata sub umbrela Dutch Windwheel Corporation, un consortiu de companii din Rotterdam, scrie PhysOrg. Acestea sunt BLOC , DoepelStrijkers si Meysters.

Tehnologia folosita de aceasta nu are nimic in comun cu generarea actuala de electricitate prin intermediul vantului. Mai exact, se foloseste o tehnologie numita EWICON, al carui nume vine de la „Electrostatic WInd energy CONverter“, un acronim pentru convertirea electrostatica a energiei vantului.

Electricitatea se produce prin miscarea moleculelor de apa printr-un camp electric. Designul acesteia seamana cu o sfera acoperita de doua inele de otel si sticla. Acestea vor fi fixate pe o fundatie, care va fi in totalitate sub constructie, astfel ca „morisca olandeza“ pare ca pluteste pe apa.

In interior, se regasesc apartamente, camere de hotel, un restaurant si magazine. „Eoliana” va avea 174 de metri inaltime Apa de ploaie cazuta este filtrata si apoi data inapoi in mediu curata. Iar din gunoaiele rezidentilor este produs biogaz.

Neavand pale, aceasta si prietenoasa cu pasarile. Cantitatea de energie produsa depinde de viteza vantului, numarul de picaturi de apa, electrizarea acestora si intensitatea campului electric.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.