404 Not Found


nginx
LG BD550: Blu-ray la… bani marunti – TechMagazin

LG-BD550-1-500x132

Blu-ray este in acest moment sinonim cu maximum de calitate video pe care o poti avea pe televizorul tau FullHD 1080p si oferta de filme pe Blu-ray este suficient de vasta pentru orice gusturi, asa ca pentru multi colectia de DVD-uri este incet-incet inlocuita de o colectie de Blu-ray-uri, care, gratie spatiului de stocare considerabil de care beneficiaza, contine de regula o multime de Extra-uri, ele insele in acelasi format HD ca si filmul pe care il insotesc, si ofera o rezolutie mai mult decat dubla fata de cea a DVD-urilor.

Dar pentru a rula un disc Blu-ray ai nevoie si de un player multimedia prevazut cu o unitate de disc capabila sa citeasca acest format, iar LG BD550 are tot ce-ti trebuie pentru o seara placuta alaturi de familie si/sau prieteni, pe care ii poti delecta cu o calitate audio-video deosebita.

BD550 este un player Blu-ray din gama entry-level, dar care ofera aceeasi calitate video ca playerele mai sofisticate, care includ si spatiu de stocare intern sau conectivitate Wi-Fi, chestii pe care acest player nu le are. Insa chiar daca ii lipsesc astfel de caracteristici, playerul se achita mai mult decat onorabil de sarcina sa principala si anume redarea continutului HD la calitate Full HD 1080p, prin intermediul unei conexiuni HDMI, in modul Cinema la 24 sau 60 de cadre pe secunda. Fac o mica paranteza pentru cei ce au auzit mai mult de 1080p asociat cu 30 de cadre pe secunda, probabil la camere foto si video digitale, inclusiv de pe telefoane mobile, si vreau sa precizez ca 24 fps (frames per second) este standardul la care a aderat deja intreaga industrie cinematografica, in vreme ce 60 fps (sau 50 fps) reprezinta viitorul standard la care proababil ca va face tranzitia aceasta industrie (inchid paranteza).

BD550 este un player elegant, cu un design suplu si minimalist. Capacul frontal este lucios si contine tavita de incarcare a discului pe centru, iar in partea dreapta cateva butoane de control si un port USB 2.0 discret acoperit de o usita de cauciuc, la care puteti conecta foarte comod orice dispozitiv USB (camera, telefon, memory stick, hard disk extern, etc). Conectica continua pe panoul dorsal si include un port HDMI, video compozit si component, iesiri audio cu conector clasic RCA si una audio coaxial, precum si un port Ethernet, care suplineste lipsa conecticii WiFi.

Pe langa discurile Blu-ray, LG BD550 poate rula o multime de formate media, indiferent pe ce suport s-ar afla, de la clasicele CD-uri si DVD-uri la dispozitivele cu conectica USB. Formatele suportate includ BD-ROM, BD-R, BD-RE, DVD (PAL / NTSC), DVD+RW/+R, DVD-RW / -R (VR/ Video Mode), VCD / SVCD, CD-R/-RW, AUDIO-CD, AVI, MPEG2, MPEG4, SMPTE VC1 (VC-9), DivX, DivX HD, DTS CD, precum si popularul MKV, la care se adauaga si multe altele mai rar intalnite. L-am testat cu o multime de formate video din colectia mea de videoclipuri muzicale si am dat peste o singura eroare la un singur fisier MKV (dar a rulat fara probleme multe alte MKV-uri), asa ca pot spune ca playerul va rula (aproape) tot ce-ti va trece prin minte sa-i dai.

LG BD550 este capabil si de upscaling la 1080p, functie care imbunatateste calitatea imaginii unui DVD SD (Standard Definition) pana la nivelul FullHD 1080p, folosindu-se de conexiunea HDMI si de un sistem care completeaza detaliile de imagine care lipsesc.

Nu doar calitatea imaginii este net superioara pe Blu-ray comparativ cu clasicele DVD-uri, ci ci cea a sunetului, care nu este compresat, ceea ce inseamna ca nu apare nici o pierdere de calitate si se vor auzi toate sunetele care se aud si la cinematograf. High-definition audio vine in doua formate: Dolby TrueHD si DTS-HD Audio, iar BD550 le ruleaza pe amandoua.

Pentru posesorii de alte echipamente LG a inclus si functia Simplink (HDMI-CEC) care face posibila controlarea facila, cu ajutorul unei singure telecomenzi, a tuturor sistemelor LG Home Entertainment conectate via HDMI. Asa ca, daca ai si un televizor, sistem audio sau DVD player de la LG, le poti controla pe toate foarte simplu. Eu l-am testat cu un televizor Sony, asa ca nu va pot povesti cat de simplu functioneaza Simplink, dar nu am nici un motiv sa nu il cred pe producator.

Sa nu uit, un alt element important pentru un astfel de player este timpul de pornire, care este foarte decent, undeva la aproximativ 30 de secunde. De asemenea, tavita de incarcare se deschide si se inchide prompt, iar viteze de cautare fast forward sau rewind sunt si ele foarte bune, dar poti folosi, pentru derulare si functia scan de pe telecomanda. Daca vrei ca imaginea sa avanseze cadru cu cadru poti apasa functia Pause si poi la fiecare apasare imaginea avanseaza cu cate un cadru. Ca tot vorbim de telecomanda, butoanele principale sunt amplasate destul de comod, dar restul butoanelor sunt ceva mai greu accesibile, dar, in fond si la urma urmei, poti folosi ambele maini cand te uiti la un film si daca… nu poti, atunci probabil ca numai de setari meticuloase ale playerului nu-ti arde.

Daca totusi iti arde de setari, vei aprecia interfata simpla si intuitiva, similara cu multe alte interfete ale echipamentelor LG. Meniurile sunt simple si usor de inteles si daca folosesti si un cablu HDMI, super simplu de montat, atunci chiar nu prea ai de ce sa citesti manualul aparatului.

LG BD550 este un player multimedia complet, dincolo de functia sa primara de rulare a discurilor Blu-ray, iar portul USB de pe capacul frontal il transforma intr-o solutie multimedia comoda si versatila. Daca il folosesti in tandem cu alte echipamente audio-video de la LG poti scapa si de unele telecomenzi in plus. Redarea continutului multimedia de toate tipurile s-a dovedit a fi de foarte buna calitate, iar comenzile sunt simple si intuitive, asa ca, per ansamblu, va recomand acest player, care la un pret foarte decent ofera imagini de o calitate comparabila cu a altor playere Blu-ray mult mai scumpe. Daca sunteti la prima experienta Blu-ray veti fi impresionati de calitatea filmelor si chiar, daca discurile Blu-ray sunt mai scumpe decat DVD-urile, poate veti opta pentru o noua colectie multimedia la cel mai ridicat standard de calitate disponibil in acest moment pe piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.