Din anul 2012 Romstal a inceput sa comercializeze centralele termice Buderus. V-am prezentat in detaliu cateva din aceste modele si ne-am gandit ca ar fi timpul sa vedem si cine este Buderus. In memoria colectiva acest nume ocupa o pozitie importanta dar oare cat de bine cunoastem acest brand? Asa ca vom face un scurt istoric al companiei si al brandului Buderus.
Din vechea fabrica Buderus din Lollar, Turnul de apa exista (reconditionat) si azi (1937)
La 14 martie 1731 Johan Wilhelm BUDERUS a pus piatra de temelie la o mica societate miniera si metalurgicace avea sa devina colosul de astazi al industriei germane de tehnica de încalzire.
1862 Aparitia fabricii Buderus in timpul lui Georg Buderus III
Odata cu inventarea cazanului din fonta în 1893, Buderus se desparte în doua societati pe actiuni care încep producerea în serie a elementelor de cazan si a radiatoarelor ce vor acoperi în scurt timp întreaga Germanie si tarile învecinate.
Dupa razboi începe fabricatia pe banda rulanta a radiatoarelor (1952) si a cazanelor din fonta (1957).
Productia creste; Buderus introduce în fabricatie cazane de abur, cazane din otel, arzatoare cu gaz sau combustibil lichid (1960)
In 1992, Buderus incepe comercializarea pe piata din Germania a centralelor in condensare, dezvoltate si produse impreuna cu firma Nefit.
In 1994, Buderus achizitioneaza firma olandeza Nefit Fasto Holding B.V. ce detine locatii de productie in Buinen si Deventer
Portofoliul de branduri ale grupului Bosch
Buderus in Romania
1994 Primele importuri de echipamente Buderus în Romania
1996 HitRom devine unul dintre importatorii produselor Buderus pe piata din Romania
08/ 2003 Buderus AG achizitioneaza 80% din pachetul de actiuni al Hit Rom; Se infiinteaza Buderus Romania SRL
05/ 2004 Buderus AG este achizitionat de Robert Bosch GmbH
08/ 2007 Grupul Bosch devine unicul actionar al Buderus Romania prin achizitionarea pachetului minoritar de actiuni de la investitorul initial
01/ 2009 Buderus devine departament in cadrul BBT