1. Unde pozitionam frigiderul
Chiar si in cazul unei izolari termice bune, este adevarat ca orice frigider functioneaza mai bine in medii cu o temperatura normala, departe de orice sursa de caldura ca si sobe, aragaze si calorifere. Locul ales trebuie sa fie uscat si bine aerisit, evitand pereti cu nise si intrari.
2. Circulatia aerului
Pentru o buna functionare a frigiderului si a congelatorului este importanta circulatia aerului in partea inferioara, deoarece acest electrocasnic, pentru racirea interna, produce caldura in exterior. Caldura ce trebuie eliminata daca nu dorim deteriorarea aparaturii.
Daca frigiderul este incastrat sau complet inchis in interiorul mobilierului de bucatarie (incastrat in coloana), in acest caz are nevoie de o montare care sa permita aerului sa circule de jos in sus in partea inferioare a aparatului si o deschidere (priza de aer) pentru mufa aerului de racire, lucru deja pus la dispozitie de catre producatorii de mobila de bucatarie. In anumite cazuri este prevazuta intrarea mufei.
3. Panourile
La anumite modele panourile de lemn sunt fixate pe usi prin suruburi cu piulita, oferite in dotarea produsului.
4. Usi reversibile
Este posibila inversarea sensului de deschidere a usilor schimband simplu balamalele inferioare, centrale si superioare de pe o parte pe cealalta a aparatului.
5. Legarea la curent
Odata decis locul de amplasament, frigiderul trebuie instalat corect. Este recomandata asistenta tehnica specializata. In orice situatie, inainte de conectarea aparatului este bine sa ne asiguram ca datele tehnice (expuse in interiorul produsului) sunt corespunzatoare retelei de distributie electrica. Siguranta electrica este oricum garantata doar cand frigiderul este conectat la o retea impamantata – cum cere legea 46/90 – in conformitate cu normativele tehnice a CEI (Compania Electrotehnica Italia)
Nu este recomandata utilizarea adaptoarelor, a prizelor multiple sau a prelungitoare