Frigider-Electrolux-191x300La baza unei bune functionari a oricarui frigider stau anumite reguli de intretinere care trebuiesc urmate, regului care permit aparatului o functionare indelungata. In fiecare caz, inainte de a efectua orice fel de operatiune de curatare este recomandata intreruperea legaturii electrice scotand aparatul din priza.

1. Modalitati de decongelare: decongelarea
In timpul functionarii normale a frigiderului, umiditatea in interiorul produsului se transforma in bruma, scazand randamentul si crescand consul.
In toate aparatele bruma este eliminata in mod automat de catre compartimentul frigiderului.
Exista diverse modalitati de decongelare:
– automata – are loc periodic, fara nicio interventie din partea consumatorului, in timpul pauzelor compresorului
– semiautomatata – este efectuata de catre utilizator printr-o pulsanta care are rolul de a elimina apa reziduala
– manuala – este nevoie de a readuce la zero potentiometrul de reglare a frigului (termostatul), adunarea apei condensate si repornirea frigiderului.

2. Curatarea interna
Pentru a evita formarea de mirosuri neplacute se recomanda o curatare periodica in interiorul frigiderului. Pentru curatarea compartimentului frigiderului si a congelatorului se poate utiliza un burete inmuiat intr-o solutie de apa cu bicarbonat de sodiu sau otet (un capacel in doi litri de apa). Otetul are proprietatea, pe langa curatare si degrasare, de a dezinfecta si de a elimina mirosurile stagnante. Se pot utiliza detergenti cu conditia sa nu fie abrazivi, preferabil cei care nu produc spuma, in asa fel incat sa faciliteze curatarea. Pentru a evita inconvenientele provocate de iesirea apei in interiorul aparatului, este nevoie sa controlati furtunul de eliminare care poate sa retina eventualele fragmente de murdarie adunate de catre apa condensata pe peretele posterior al frigiderului. In cazul depunerilor este de ajuns sa il curatati, sufland in interiorul tubului cu un pai.

Se recomanda, de asemenea, mentinerea curata a garniturilor de inchidere a vanilor frigiderului si a congelatorului, controland sa nu fie taiate sau dezlipite, pentru a impiedica dispersari inutile.
In plus, dupa ani de functionare, garniturile sunt inmuiate cu ulei sau sunt spalate si uscate cu un phoen de la o distanta de 15-20 cm.
Inchiderea usitelor va fi astfel imbunatatita.
In cazul absentei indelungate este recomandat ca, dupa oprirea frigiderului, sa lasati intredeschise usile pentru a evita producerea de mirosuri neplacute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.