Masinile de spalat rufe sunt masini electrocasnice pentru spalare de rufe. Acestea sunt simple, cu program controlat sau cu program automat. Masinile de spalat folosesc energie mecanica produsa de un motor electric, energie termica ?i ac?iune chimica pentru a cura?a rufele de spalat. Motorul de curent alternativ furnizeaza o energie mecanica ce este transima cuvei printr-o curea de transmisie.

Introducem rufele de spalat intr-un tambur ce este de regula “ciuruit” si are nervruri utile in procesul de spalare si stoarcere. Apa este incalzita printr-o energie termica, astfel temperatura apei poate fi reglata. Actiunea de curatare se face prin detergenti ce ii gasim sub forma de praf sau lichizi. Masina de spalat are si o pompa de evacuare a apei uzate. De multe ori apar dupa cativa ani de folosire apar defectiuni mecanice, electronice sau de intretinere. Atunci trebuie sa apelam la un service masini de spalat profesioniste.

Oamenii au inceput sa spele hainele prin cufundarea acestora in apa raurilor si prin lovirea acestora de pietre inca din cele mai vechi timpuri. La inceput au fost inventate gratarele de lemn pentru splarea hainelor. In europa, masini de spalat automate au aparut pe la inceputul anilor 50. Universitatea din Leeds a dezvoltat un nou concept de masina de spalat in 2008 ce foloseste doar 280ml de apa pentru o spalare. Aceasta masina ar putea revolutiona masinile de spalat datorita cantitatii de apa si a energiei economisite.

Intotdeauna rufele trebuiesc sortate inainte de a fi puse in masina de spalat. Ele se pot sorta ca fiind albe, colorate, sintetice, delicate sau de lana. Nu trebuiesc nici o data introduse amestecat si totodata trebuie sa respectam indicatiile de pe etichetele hainelor. Petele mai dificile se scot cu inalbitor inainte de spalarea acestora cu o masina de spalat. Pentru haine din materiale delicate exista programe speciale la majoritatea masinilor de spalat. Trebuie sa avem grija si la doza de detergent pe care o punem in functie de nivelul de incarcare al masinii. Firmele ce se ocupa de reparatii masini de spalat recomanda sa punem masina de spalat in functiune de cateva ori pe an fara sa o incarcam cu rufe pentru o mai buna pastrare a acesteia.

Printe firmele care produc masini de spalat avem: AEG, Admiral, Amana, Arctic SA, Asko, Ariston, Brandt, Beko, Bendix, Blomberg, Bosch, Creda, Crosley, Dyson, Electrolux, Fisher and Paykel, Frigidaire, Girbau, GE, Haier, Hoover, Hotpoint, Hitachi, Indesit, Kenmore, LG, Magic Chef, Maytag, Miele, Roper, Samsung, Staber, Siemens, Whirlpool, Zanussi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.