In primul rand, locul in care umreaza sa o amplasezi, precum si modul de utilizare, pentru a-i asigura o buna functionare si o durata de viata cat mai lunga.

Un loc ideal pentru o masina de spalat rufe este acela care indeplineste aceste conditii:

  • temperatura care sa nu favorizeze inghetul, de peste 0º Celsius
  • sa nu fie expus la lumina soarelui
  • conditii bune de ventilare pentru a evita umezeala
  • suprafata podelei unde este amplasata trebuie sa fie una solida si oriziontala, altfel se pot produce daune grave. Pentru a evita acest lucru se pot monta picioare reglabile de sprijin.

Este de evitat ca masina de spalat sa fie pusa pe un covor – acesta poate acoperi fantele destinate aerisirii si implicit pastrarea motorului intr-o temperatura prea ridicata.

Prima utilizare poate fi comparata cu formatarea unei noi baterii de telefon. Aceasta prima spalare se realizeaza fara haine; in schimb, se foloseste cantitatea obisnuita de detergent. Deasemenea, daca apa venita pe conducta prezinta impuritati, folositi produse pentru temperarea actiunii acestora asupra apei, altfel, veti fii constransi sa apelati la reparatii masini de spalat.

Acest tip de spalare cu detergent dar fara apa, se recomanda a se realiza cel putin o pe an. Spalarile de intretinere se folosesc de ciclul normal al unei masini de spalat pentru a curata conductele si a elimina mirosurile neplacute – de mentionat ca trebuie setata o temperatura cat mai mare (maxim) a apei pentru rezultate mai bune.
Un alt pont pentru a creste speranta de viata a unei masini de spalat este eliminarea resturilor din buzunare, ca de exemplu: monezi, nasturi, fibre, si asa mai departe. Fiind mai atenti economiti bani si evitati interventia firmelor de reparatii masini de spalat.

Va recomandam cateva modele de masini de spalat care pot fi gasite in actualul comert intern: Electrolux EWF108210W, Electrolux EWS126540W, Electrolux EWF127410W, Zanussi ZWH7120P, Beko WML15105, Hoover DYN8146PB, Gorenje WA73149, Indesit IWSE4125, Candy EVO1473DW/1S, Candy EVO1072D, Gorenje WS53145, Fagor FFT251PW, Candy EVO4 1274 LW, Panasonic NA-127VB3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.