404 Not Found


nginx
15 site-uri de unde poti sa descarci sau sa citesti carti in mod gratuit – TechMagazin

amazon-kindle_with_books

Bookaholic a publicat un material in care prezinta 15 dintre cele mai bune  site-uri de internet unde pot fi citite online sau se pot descarca carti online si alte publicatii in format electronic. Pe lista se afla portaluri cunoscute, precum Europeana si Planet Publish, dar si pagini mai putin cunoscute, ca Free Books Spot si Ebook lobby.

Site-uri cu carți electronice gratuite (pentru descarcat)

Europeana este un portal mamut unde s-au strans nu numai carți, ci și fotografii, muzica, clipuri, puse la dispoziție de biblioteci, muzee, arhive, galerii din toata Europa.

Books should be free  – un site cu peste 3000 de carți online (pentru iPhone, Android, Kindle și mp3 players) și audiobook-uri.

Planet Publish nu inventariaza numarul de carți online pe care-l pun la dispoziție. Este adevarat, nu se compara cu Digital Public Library of America, dar vestea buna este ca puteți descarca, in format pdf, orice carte de pe site.

 Free Books Spot este alt loc unde ai vrea sa aterizezi – diverse categorii, de la agricultura la budism, enciclopedii, poezie, filosofie ș.a.m.d.; e-book-uri in diferite formate – majoritatea pdf, dar și epub, rtf, lit, txt, html etc.

Free Ebooks iți cere sa-ți creezi un cont. Pentru unul gratuit, beneficiezi de 5 carți de descarcat pe luna, numai in format pdf și txt.

Ebook lobby – un site care-și trage resurse din site-uri mai mari. Daca nu vrei sa te pierzi, aici trebuie sa intri.

Bookyards, library to the world – 18.000 de carți, 33.000 de link-uri unde gasești e-book-uri, acces la librarii online.

Site-uri cu carți online gratuite

Digital public library of America – site online cu peste cinci milioane de carți, articole, studii, toate provenite din biblioteci, din arhive sau muzee.

 Classic Literature Library – pe prima pagina vi se dau indicii cu privire la autorii principali pe care-i gasiți, iar in dreapta aveți un meniu in funcție de naționalitatea scriitorilor.

 The Literature Network se lauda cu 3600 de carți, 4400 proze scurte și poezii și 267 de autori. Este simplu de folosit, gasești și teorie literara (deși majoritatea carților sunt de beletristica) și poți interacționa cu ceilalți cititori.

 Daily Lit iși propune sa aduca ficțiunea mai aproape de oameni, facand-o parte din tabietul zilnic. Daca iți faci cont (gratuit), ei iți trimit pe e-mail-ul tau, zilnic, cate un fragment din cartea pe care ai ales-o – pe care sa-l deguști in 15 minute. Daca mai ai vreme pentru lectura, poți cere un alt fragment in aceeași zi, iar ei ți-l ”livreaza” imediat. Daca nu vrei sa te folosești de aceste opțiuni, poți citi carțile care te intereseaza online.

Read easily. Ebooks online library – deși nu are extrem de multe resurse (cateva sute de carți), am vrut sa aflați de el pentru ca are la baza o idee buna: cum sa citești mai ușor online. Pentru a-și indeplini scopul, ți se pun la dispoziție diverse culori, formate, marimi ale textului, astfel incat tu sa o alegi pe cea care ți se potrivește și te ajuta mai mult.

Great Books and Classics – opere de literatura pana prin anii 1900, autori clasici, volume celebre, ușor de folosit.

Get free books te atrage cu un subtitlu: All the books you need. Ei, nu chiar toate, dar ne satisfacem nevoia de carți noi (majoritatea din America).

The Online Books Page – este, de fapt, un fel de index de carți online gratuite (unele pot fi descarcate). 1 milion de carți din toata lumea te așteapta sa le descoperi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.