404 Not Found


nginx
Cel mai bun net pe mobil. Ce să alegi între Orange, Telekom și Vodafone – TechMagazin

4813759ff7429eab4f5b68fa0f6a7bae-630x378

Rețelele mobile se dezvoltă extrem de rapid în țara noastră și, totodată, crește și calitatea serviciilor oferite deoarece fiecare operator încearcă să ofere cel mai bun net mobil.

Abonamentele oferite în ziua de azi au trecut deja de ceva timp de 2GB trafic de internet iar unele companii oferă chiar și abonamente care permit lunar un trafic de 4GB. În articolul următor ne vom uita peste câteva dintre cele mai interesante oferte de care puteți beneficia acum, mai exact cel mai scump și cel mai ieftin abonament.

Cel mai bun net pe mobil în funcție de preț

Am luat la rând cele trei mari companii de telefonie mobilă din România, ne-am uitat peste ce are de oferit fiecare dintre ele și, comparând rezultatele, ne-am format o ideea despre cum ați putea avea parte de cel mai bun net pe mobil.

Orange

Orange are de oferit abonamentul Cangur 7 pentru cei care cauta o soluție ieftină și accesibilă. Există chiar și un abonament mai ieftin și anume Senior 6 însă am ales să nu îl includem deoarce este exclusiv accesibl pensionarilor. Cangur 7 include 50MB trafic de internet care pot fi consumați la viteze 4G dar și 10GB spațiu de stocare în Orange Cloud.

De cealaltă parte, cel mai costisitor plan tarifar de la Orange este Pantera 41, plan ce va oferă nu mai puțin de 4GB trafic de internet la viteze 4G alături de 25GB spațiu de stocare în Orange Cloud.

Vodafone

Vodafone a cunoscut o schimbare în bine în ultimul an și ofertele pe care le are disponibile acum compania sunt vast superioare celor anterioare. Cel mai accesibil abonament de la Vodafone este varianta de 9 euro Smart care include 150MB trafic de date. Punctul slab al lui Smart 9 este faptul că nu vei avea parte de viteze 4G.

Nu același lucru se poate spune despre RED 59, cel mai costisitor abonament Vodafone, cu 6GB trafic de date disponibil și viteze 4G incluse. Pe lângă acestea veți primi și 2 ani gratis de Zonga și 50GB în Vodafone Cloud.

Merită menționat, totuși, și planul Smart Online (disponibil exclusiv online) care vine alături de telefonul Vodafone Smart 4 mini (disponibil la 1 euro). Planul include 1GB trafic de date, extrem de mult pentru 11 euro, alături de 3 luni gratuite de Zonga și 3 luni de acces gratuit la 43 de canale prin aplicația Seenow.

Telekom

Noua rețea păstrează puțin din vechiul Cosmote în sensul că încă are tendința de a oferi mai multe beneficii la costuri mai scăzute. Abonamentul Nelimitat XS, de 7 euro, este comercializat drept unul ce oferă tradic nelimitat de date însă Telekom nu menționează ce aceasta se aplică exclusiv aplicațiilor lor joyn by Telekom și Telekom TV. Astfel, traficul național de date este limitat la doar 50MB, la viteze 3G.

Planul tarifar cel mai pretențios al celor de la Telekom este Nelimitat XXL, plan care costă aproximativ 50 de euro. Acesta include 5GB trafic de date ce pot fi consumați la viteze 4G de până la 150Mbps. Dacă 5GB nu sunt destui pentru tine, atunci ar trebui să știi că un contract pe 2 ani îți va mai aduce încă 2,5GB lunar în primul an de contract pentru un total fabulos de 7,5GB. Pe lista aplicațiilor cu trafic nelimitat, pe lângă cele două enumerate mai devreme, avem inclus acum și WhatsApp.

Cel mai bun net mobil în funcție de viteză

Cel mai bun net pe mobil

Netograf este un proiect pornit de cei de la Autoriatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii cu scopul de a vă oferi date obiective despre vitezele oferite de operatorii voștri de internet mobil. Netograf funcționează ca orice site de testare a vitezei, prin transmiterea unor pachete de date între dispozitivul dumneavoastră și un server de test.

Dar probabil cel mai interesant lucru la Netograf este că aveți acces la statistici create pe baza tuturor testelor efectuate pe site. În acest fel noi am putut compara vitezele la internet oferite de cele trei mari rețele și am găsit cel mai bun net pe mobil.

Diferențele dintre Vodafone și Orange, pe de o parte, și Telekom, pe de alta, sunt cel puțin considerabile.

În termeni de download, cei de la Telekom sunt cu mult în spatele celorlalți, având viteze medii de doar 14 mbps, în timp ce Vodafone și Orange au 38, respectiv 52. Nici la upload lucrurile nu arată mai bine, cu un maximum de 6,77mbps pentru Telekom, 24,43mbps pentru Vodafone și 37,22mbps pentru Orange.

Vă puteți face o idee foarte clară despre ce operator vă poate oferi cel mai bun internet pe mobil din poza de mai sus. Acesta nu este Telekom. Poate că o parte din cele 15 milioane de euro investiți în publicitate ar fi trebuit să fie redirecționați către îmbunătățirea rețelei care, în momentul de față, în mod clar nu oferă cel mai bun net pe mobil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.