404 Not Found


nginx
2 in 1: Windows Phone şi Android pe acelasi smartphone – TechMagazin

2-in-1-windows-phone-si-android-pe-acelasi-smartphone-250087

Compania indiană Karbonn Mobiles va incepe productia de smartphone-uri care vor rula pe două sisteme de operare: Android și Windows Phone 8, anunta The Times of India. Acestea vor fi primele smartphone-uri cu sistem re dual – Windows Phone și Android.

Aparatele, ale căror caracteristici nu au fost dezvăluite, vor fi disponibile din iunie 2014. Karbonn Mobiles a obtinut permisiunea de a produce dispozitive cu sistem de operare “duau” de la Microsoft, dezvoltatorul Windows Phone. Producătorul indian a încheiat un acord de licenta cu compania americana.

Telefoanele mobile Karbonn vor fi primele smartphone-uri cu Windows Phone și Android. Pe segmentul tabletelor, sistemul de operare dual – Windows 8 și Android – este deja disponibil, în special pe aparatele produse de catre Asus și ViewSonic.

Faptul că Microsoft nu are nici o obiecție la ideea utilizarii Windows Phone in paralel cu Android nu este o noutate. În octombrie 2013, Bloomberg TV a anunțat că Microsoft a apelat la HTC Taiwan cu propunerea de a instala Windows Phone pe telefoanele HTC bazate pe Android.

În februarie 2014, compania Nokia, care în viitor isi va transfera afacerea cu telefoanele mobile catre Microsoft, a prezentat smartphone-urile din seria Nokia X, care desi ruleaza SO Android, interfata lor utilizează elemente de Windows Phone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.