404 Not Found


nginx
Windows 8 versus Windows 7: cel mai nou nu este și cel mai dorit – TechMagazin

Windows-7-vs-Windows-8-1_thumb

Cel mai recent studiu de la Net Applications ne confirmă un adevăr ruşinos pentru gigantul din Redmond. Utilizatorii fug de Windows 8 către Windows 7. Deşi Microsoft a început să ofere cu costuri zero de licenţiere o versiune de Windows 8.1 with Bing, cel mai nou sistem de operare continuă să aibă dificultăţi în a atrage o mare masă de utilizatori.

Cei de la Net Applications tocmai au publicat raportul lor lunar legat de propagarea sistemelor de operare pe sisteme desktop şi portabile. Graficul de mai jos ilustrează situaţia la finalul lunii noiembrie. În comparaţie cu luna octombrie, se observă o rată de scădere continuă pentru bătrânul Windows XP, deşi, la sfârşitul zilei, continuă să aibă mai mult decât Windows 8.1. În această perioadă de aproximativ 30 de zile, XP a scăzut cu aproape 4%, în timp ce Windows 8 a crescut de la 10,92% până la 12,1%.

Windows 8 a înregistrat, de asemenea, o creştere în popularitate, de la 5,88% până la 6,5%. Partea interesantă a acestui studiu este că Windows 7 continuă să fie imun la aceste variaţii din piaţă. Cota pentru popularul sistem de operare aproape că a rămas neschimbată, la aproape 54%.

În mod evident, cei mai mulţi utilizatori noi de Windows 8 şi WIndows 8.1 sunt foşti utilizatori de Windows XP care, forţaţi de conjunctură, au fost nevoiţi să treacă la un sistem nou. Pentru că devine din ce în ce mai greu să cumperi un laptop sau un desktop OEM cu Windows 7, oficialii Microsoft au motive artificiale de bucurie pentru creşterea în popularitate a ultimelor lor versiuni. Rămâne să aşteptăm până anul viitor pentru a vedea impactul în piaţă al lansării Windows 10.

windows xp-windows 7 popularitate

1 thought on “Windows 8 versus Windows 7: cel mai nou nu este și cel mai dorit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.