windows-xp-captura_article-main-image

Microsoft Corp va inceta de anul viitor orice fel de suport al sistemului de operare Windows XP, ceea ce inseamna ca programul nu va mai primi actualizari sau corectii de bug-uri de pe serverele companiei.

Potrivit Market Watch, care citeaza netapplications.com, in prezent acest sistem de operare este utilizat de aproximativ 39% dintre posesorii de PC-uri, 45% si-au instalat Windows 7 si doar 3,2% utilizeaza Windows 8. Microsoft dorește astfel să încurajeze trecerea la noua versiune de Windows. In corporatie sustin că “marea majoritate” a utilizatorilor de XP deja au instalat sau urmeaza sa se mute la noua versiune a sistemului de operare.

Cei care nu vor trece la OS Windows7 sau 8 pana în aprilie 2014 li se va cere să semneze acorduri individuale de suport, iar IMM-urilor li se va oferi un discont de 15% pentru actualizarea software-lui la versiuni mai noi, oferta fiind valabila pana in luna iunie 2014.

Totodata, suportul pentru Microsoft Office 2003 se va încheia pe 08 aprilie 2014. Amintim ca anul trecut Microsoft a incheiat perioada principală de suport pentru sistemul de operare Windows Vista. Windows este numele unei serii de sisteme de operare create de compania Microsoft. Microsoft a introdus Windows pe piață pentru prima dată în noiembrie 1985, ca un supliment la MS-DOS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.