ART_1864_530x250

UTOK i700 si i700 Ultra sunt tabletele care te surprind prin viteza procesorului Intel Atom si prin accesibilitate. Specificatiile tehnice performante iti asigura o experienta de utilizare ideala si posibilitatea conectarii la o retea 3G, prin intermediul cablului OTG inclus si a unui modem. In acest articol iti vom arata pasii de urmat pentru a te conecta la internet prin intermediul modemului 3G.

Modemuri compatibile

Pentru moment, modemurile 3G compatibile cu tabletele UTOK i700 si i700 Ultra sunt ZTE MF110 si Huawei E372, lista fiind in curs de actualizare. Exista totusi situatii, cum ar fi versiuni diferite de firmware, in care modemurile mentionate mai devreme nu sunt compatibile cu aceste tablete.

Instalarea modemului

Conectarea modemului 3G se realizeaza foarte usor. Tot ce trebuie sa faci este sa atasezi cablul OTG portului microUSB al tabletei si mai departe sa conectezi modemul 3G. In situatia in care modemul este compatibil, iar cartela SIM are un serviciu de date activ, pe ecranul tabletei va fi afisat urmatorul mesaj:

utok_i700_3g_1

Mai departe, ecranul tabletei va afisa optiunile de setare ale modemului:

utok_i700_3g_2

Pentru a te putea bucura de conexiunea de date, tot ce trebuie sa faci este sa activezi optiunea Dongle Network, aflata pe prima pozitie a setarilor.

Setari suplimentare

In cazul in care conexiunea de date nu devine activa, te rugam sa editezi sectiunea “Access Point Name”, in functie de operatorul de date ale carui servicii le folosesti. Acestea sunt urmatoarele:

Pentru a te putea bucura de conexiunea de date, tot ce trebuie sa faci este sa activezi optiunea Dongle Network, aflata pe prima pozitie a setarilor.

Setari suplimentare

In cazul in care conexiunea de date nu devine activa, te rugam sa editezi sectiunea “Connection Parameters”, in functie de operatorul de date ale carui servicii le folosesti. Acestea sunt urmatoarele:

RDS:
Name: RDS
APN: internet
MCC: 226
MNC: 05

Orange:
Name: Orange Internet
APN: net
MCC: 226
MNC: 10

Vodafone:
Name: Vodafone Live
APN: live.vodafone.com
MCC: 226
MNC: 01

Telekom:
Name: Connect Mobile
APN: broadband
MCC: 226
MNC: 03 and 06

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.