61221470

Cumpararea unui laptop nu e lucru usor. Alegerea e din ce in ce mai grea, ca urmare a numarului mare de modele. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi un laptop. In acest ghid, am luat in considerare, in primul rand, procesorul, memoria, capacitatea de stocare si ecranul.

Iata cateva sfaturi, pentru fiecare categorie de clienti in parte!

Studentul

Are nevoie de un laptop ieftin, dar si performant, pe care sa il poata transporta usor, oriunde.

De obicei, studentii aleg Notebook-urile, mici si ieftine, care le asigura portabilitatea si vin la un pret sub 1.500 de lei. Aceste Notebook-uri au de obicei un procesor single-core si iti asigura o durata de lucru pe baterie destul de mare.

O varianta destul de buna este un Notebook de 13 inch super slim si usor. Un bun exemplu este Notebook-ul N570 Dual-Core al celor de la Allview, cu procesor Intel Atom la 1,66 GHz si o memorie de 2 GB. Elegant, usor, mic si performant este foarte potrivit pentru un student ocupat. Are un display de 13,3 inch si un HDD de 320 GB.

Echipari minime necesare: 1 GB memorie RAM, 160 GB HDD sau mai mult, un display de 13 inch, eventual mai mic.

Omul de afaceri mereu pe drumuri

Daca pentru tine timpul inseamna bani, un laptop rapid, sigur si performant este cheia succesului. De asemenea, conexiunea la Internet trebuie sa fie sanatoasa, pentru a comunica usor cu partenerii de afaceri sau intre departamentele din firma.

Seria ThinkPad de la Lenovo sau Latitude de la Dell sunt doua exemple facute special pentru utilizatorii business. Elegante si performante, laptopurile oamenilor de afaceri sunt destul de scumpe, dar calitatea este pe masura pretului.

Echipari minime necesare: 2 sau 4 GB memorie RAM, un HDD de 250 GB sau mai mare, display intre 12 si 15 inch.

Fotograful si editorul

Gamerii nu sunt singurii oameni care au nevoie de procesoare performante, o grafica excelenta si unitati de stocare rapide si generoase. Cei care lucreaza cu filme HD sau fotografii de inalta claritate au cea mai mare nevoie de un super laptop.

Pentru ei, Apple a creat MacBook Pro, de 15 sau de 17 inch. Acestea sunt cele mai populare pentru montarea filmelor si editarea fotografiilor. Final Cut este un program de care beneficiaza doar utilizatorii Mac si este special facut pentru acesti profesionisti.

Laptopul trebuie sa vina cu un display de 17 sau de 15 inch, la o rezolute foarte mare. Pentru a sustine toate aplicatiile de editat, ar trebui sa te uiti dupa un laptop cu o memorie RAM consistenta, de cel putin 8GB. Si spatiul de stocare trebuie sa fie destul de incapator, deci alege un HDD de 500GB sau mai mare, care ruleaza la 7,200 rpm.

Echipari minime necesare: 8 GB memorie RAM, un HDD de 500 GB sau mai mare la 7,200 rpm si un ecran de 15-17 inch.

Gamerul

In zilele noastre exista o sumedenie de gameri printre utilizatorii calculatoarelor. Ei, insa, tind sa prefere un sistem desktop, iar motivele sunt evidente. Chiar daca jocurile au o altfel de experienta pe computer, laptopurile au evoluat foarte mult.

Procesoarele Intel Core 2 Quad si Intel Core i7 sunt recomandate pentru jocurile 3D, rulate pe o placa video foarte buna, ca Nvidia GeForce N260. Alienware este o firma care ofera laptopuri bune pentru gaming, dar la pret destul de mare. Daca vrei un laptop pentru jocuri, alege unul cu ecran mare, de 17 inch.

Echipari minime necesare: 6 sau 8 GB memorie RAM, HDD de 500 de GB la 7,200 rpm, un display de 17 inch si o placa video performanta.

Utilizatorul de acasa

Cei care nu s-au potrivit cu categoriile de mai sus, sigur se vor potrivi aici.

Traditionalele laptopuri de 15 inch sunt cele mai populare in aceasta categorie. Pentru mai putin de 2.000 RON, te poti astepta la un laptop cu un procesor Intel Core 2 Duo, 2 GB memorie RAM si un HDD de 250 GB sau mai mare. Daca esti un impatimit al filmelor, ai putea alege si un laptop cu Blu-ray.

Echipari minime necesare: 2 sau 4 GB memorie RAM, un HDD de 250 GB sau mai mare, display de 14-15 inch.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.