404 Not Found


nginx
Cum arată cea mai nouă creaţie a Samsung, Gear 2 – TechMagazin

cum-arata-cea-mai-noua-creatie-a-samsung-gear-2-248633

Samsung a prezentat duminică, la Barcelona, în cadrul expoziţiei Mobile World Congress, ceasul “inteligent” Gear 2, succesorul modelului lansat anul trecut, iar compania sud-coreeană se pregăteşte să dezvăluie noul smartphone din seria Galaxy S.

Gear 2 va fi disponibil începând din luna aprilie şi este echipat cu sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung împreună cu Intel şi mai mulţi operatori de telefonie mobilă, printre care Orange şi compania japoneză NTT Docomo.

Noul ceas va ajunge pe piaţă şi cu o variantă low cost, care nu este echipată cu cameră foto digitală, a precizat compania. Produsul are un procesor uşor mai rapid faţă de varianta anterioară şi o baterie mai mare, care ar trebui să-i asigure două-trei zile de utilizare cu o singură încărcare.

Samsung continuă să se bazeze pe sistemul de operare Google Android, care echipează cele mai bine vândute produse ale companiei.

Samsung va prezenta la Barcelona şi noul smartphone de top din seria Galaxy S, echipat ca de obicei cu Android, prin care încearcă să revigoreze vânzările pe segmentul premium, afectate de feânarea creşterii pe pieţele dezvoltate şi succesul iPhone 5s.

Noul Galaxy S 5 va avea un ecran de 5,2 inci, cu rezoluţie mai bună faţă de modelul precedent. Bateria şi camera digitală vor fi de asemenea superioare, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate companiei.

Galaxy S4 a fost lansat anul trecut în cadrul unui eveniment grandios, la Radio City Music Hall din New York. Modelul a fost un succes comercial, însă nu a reuşit ratele spectaculoase de creştere obişnuite până acum pieţei smartphone. Lăsând deoparte factorii din exterior, precum apropierea pieţelor dezvoltate de maturitate şi concurenţa dură, Samsung a recunoscut că unul dintre motivele pentru care Galaxy S4 a avut vânzări mai slabe a fost aspectul asemănător cu modelul anterior. Compania a promis că noul model va aduce un design complet nou.

Decizia de a construi ceasul inteligent pe sistemul de operare Tizen subliniază angajamentul Samsung faţă de acest proiect, compania consolidând în acelaşi timp relaţia cu Google şi sistemul de operare Android. Google şi Samsung au semnat în luna ianuarie un acord de licenţiere reciprocă pe 10 ani a patentelor pe diverse tehnologii în domeniul telefoniei mobile, care include şi inovaţiile care urmează să fie dezvoltate în aceeaşi perioadă.

Samsung şi partenerii din proiectul Tizen au anunţat în repetate rânduri că vor lansa un smartphone echipat cu noul sistem de operare. Noi produse ar putea fi lansate în timpul Mobile World Congress, care a început duminică la Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.