404 Not Found


nginx
Apple va putea exporta pentru prima dată iPhone în Iran, după ridicarea unor restricţii de către SUA – TechMagazin

elite_daily_iphone_5_sales_75908000

Apple va putea exporta pentru prima dată legal iPhone în Iran, după ce Statele Unite au relaxat restricţiile impuse la vânzarea de telefoane mobile, precum şi alte dispozitive folosite pentru comunicare, software şi servicii către cetăţeni iranieni, potrivit BBC.

SUA vor ca decizia să contribuie la promovarea libertăţii în Iran, în opoziţie cu eforturile Teheranului de “a-şi reduce poporul la tăcere”.

Statele Unite au înăsprit sancţiunile împotriva Iranului în ultimii ani, pentru a obţine concesii în privinţa programului nuclear al acestui stat. SUA şi alte ţări consideră că Iran îmbogăţeşte uraniu până la un nivel care ar permite folosirea pentru arme nucleare, în timp ce autorităţile iraniene insistă că programul are doar obiective paşnice.

Trezoreria SUA a ridicat restricţiile la vânzarea de ehipamente şi software către iranieni, însă guvernul de la Teheran şi persoane aflate pe o listă specială nu vor putea beneficia de licenţe de export.

“Această licenţă generală va permite livrările de software şi hardware către Iran şi iranieni, astfel încât să aibă libertatea de a comunica între ei într-un mod care nu le este disponibil întotdeauna”, a declarat un oficial al Trezoreriei pentru BBC.

În ultimii ani, iranienii din SUA s-au plâns că magazinele Apple refuză să le vândă iPhone-uri şi iPad-uri, angajaţii temându-se că acestea vor fi trimise ilegal în Iran. Decizia SUA vine cu numai câteva săptămâni înaintea alegerilor din Iran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.