crysis_3_graphics_cards_review1

Cum nu toata lumea are un buget mare pentru o placa video, voi incerca sa gasesc niste alternative low budget pentru cele mai bune placi video pentru jocuri.

Chiar daca pe piata inca se mai gaseste ATI HD4850, placa video pe 256 biti, ma voi orienta catre placi video pentru jocuri de generatie mai noua. ATI ofera cele mai bune placi grafice in raportul pret/performanta

. Intradevar, cele de la nVidia sunt mult mai reci si mai performante insa au un pret mult mai mare in comparative cu plusul pe care-l ofera fata de cei de la ATI.

ATI Radeon HD7770 – de departe cel mai best buy al placilor video. Cu aproximativ 500 Ron poti rula (nu toate pe rezolutii FULL HD la detalii maxime) toate jocurile aparute. Desigur, in acest context conteaza si celelalte componente din calculator cat si (foarte important) marimea monitorului (respectiv rezolutia). Suporta DirectX 11 cat si rezolutii de pana la 2560 x 1600.

nVidia GeForce GTX650 – o placa video care sare putin de 500 Ron insa care ofera performante destul de bune in jocuri. Suporta rezolutii de pana la 2560 x 1600 cat si DirectX 11. Fiind putin mai slaba decat HD7770 cat si cu un pret mai mare, este recomandata celor care pur si simplu nu vor sa aibe o placa video pentru jocuri de la ATI

nVidia GeForce GT630 – una din cele mai ieftine palci video pentru jocuri. Conteaza foarte mult rezolutia la care vreti sa le jucati, placa fiind din categoria entry level (adica jocuri ocazional). Placa ruleaza ultimele jocuri dar nu la detalii maxime sau la rezolutii mari. O placa care iese in evidenta datorita pretului foarte mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.