Olympus vine cu o propunere pentru posesorii de camere foto full-format și APS-C. OM-D E-M1 este noul model de vârf din categoria de camere foto digitale Olympus. O cameră DSLR este de multe ori voluminoasă pentru ca un utilizator să o poarte în permanenţă cu el, iar acesta este motivul pentru care noul model este mai compact decât principalii competitori și are dimensiunea ideală pentru fotografierea din mișcare.
Click aici pentru pret si mai multe detalii!
OM-D E-M1 combină dimensiunile portabile ale formatului Micro Four Thirds cu o calitate a imaginii care este comparabila cu cea a camerelor DSLR. Echipat cu un nou senzor Live MOS de ultimă generație şi cu procesorul de imagine TruePic VII, acesta oferă cele mai bune imagini din istoria camerelor Olympus.
Pentru E-M1 a fost dezvoltată funcția de focalizare automată, DUAL FAST AF, unul dintre cele mai rapide sisteme de focalizare automată din lume, disponibil atât pentru cadrele secvențiale, cât şi pentru cadrele normale. Are un vizor electronic cu putere de mărire similară cu cea a unei camere DSLR full-frame și sistemul unic de stabilizare a imaginii pe 5 axe care şi-a făcut debutul odată cu modelul OM-D E-M5 .
E-M1 este rezistent la stropire, praf și îngheț** și, datorită DUAL FAST AF, este compatibil cu o gamă tot mai mare de obiective interschimbabile. Acesta este disponibil pentru pre-comandă în varianta de culoare neagră, la o ofertă specială și de la jumătatea lunii octombrie 2013 vine în magazine cu o ofertă suplimentară pentru utilizatorii E-System. Preţurile pornesc de la 6.999 RON (TVA inclus) pentru body și 9.999 RON (TVA inclus) pentru un kit cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL 12-40mm*** 1:2.8.
Cea mai rapidă autofocalizare Olympus
Alături de specialialiştii în design care au creat proporţiile perfecte ale modelului OM-D E-M1, Olympus a implicat in proiectare si câţiva din cei mai buni ingineri specializaţi în autofocalizare.
DUAL FAST AF furnizează o performanță de focalizare automată foarte rapidă atât cu obiectivele Micro Four Thirds, cât și cu obiective Four Thirds care pot fi montate pe E-M1 folosind un adaptor. Camera detectează ce tip de obiectiv este utilizat și comută automat pe tehnologia de autofocalizare cea mai potrivită – fie detectare de fază fie prin contrast. Obiectivele Four Thirds lucrează cu detecţie de fază spre deosebire de Micro Four Thirds care utilizează autofocalizarea prin contrast. Ambele tehnologii pot focaliza corect pe oricare din cele de 37 de puncte disponibile.
Cele mai bune imagini Olympus
Atunci când o companie, care are notorietatea Olympus in domeniul optic, declară ca o nouă cameră produce cea mai bună imagine furnizată de o cameră din categoria sa, atunci această cameră cu siguranţă se va ridica la nivelul declarat.
OM-D E-M1 depăşeşte așteptările, contrazicând scepticii utilizatori de DSLR, datorită a cel puţin trei elemente cheie complementare: sistemul de obiective ZUIKO și M.ZUIKO (ce cuprinde o gama în creștere având acum 63 de obiective), noul senzor Live MOS de 16 megapixeli și procesorul de imagine TruePic VII.
TruePic VII utilizează noua tehnologie Fine Detail Technology II pentru a obține cea mai bună calitate a imaginii statice cu oricare din obiective prin corelarea procesării în funcţie de tipul de obiectiv atașat și setările de diafragmă.
Cel mai puternic vizor electronic de până acum de la Olympus
Olympus dă frâu liber creativității și pune bazele unui nou format pentru vizorul electronic având o magnificare de 1.48x şi care este de aproximativ de 1,3x mai mare decât cel al unui DSLR uzual. Pe lângă rezoluţia ridicata de 2.360.000 de puncte, DUAL FAST AF și reglarea automată a retroiluminării, cu această nouă caracteristică unică pentru OM-D E-M1, vizorul electronic se situează deasupra vizoarelor optice. Modul Preview HDR vă permite monitorizarea imaginilor HDR în vizorul electronic înainte de declanşare, oferind posibilitatea de a încerca patru setări cheie înainte de declanșare: formatul, magnificarea, culoarea și supraexpunerea sau subexpunerea. OM-D E-M1 aduce un nou mod de ajustare a culorii. În loc de grafice şi cifre, Colour Creator permite ajustarea culorii cu ajutorul reglajelor din partea superioară a camerei. Se pot verifica în timp real rezultatele cu ajutorul vizorului electronic Live View. Punerea în funcţiune a camerei în doar 29ms de la pornire nu este sesizată de ochiul uman, rezultând o mişcare naturală chiar şi cu subiecte foarte rapide în mișcare **** .
Cea mai robustă cameră Olympus
Stabilizatorul de imagine hibrid pe 5 axe este excepțional deoarece compensează mișcarea în jurul axei obiectivului, mișcările pe orizontală și pe verticală, mișcările de girație și translaţie. Acesta se face simţit prin uşurinţa capturilor clare cu aparatul în mână atunci când se folosesc zoom-uri mari. Stabilizarea hibridă este atât de eficace încât poţi înregistra un film Full HD fără neclarităţi chiar şi în fugă, cu lungime focală mare, încadrând uşor prin vizor sau monitorul LCD în timp real.
O siguranţă în plus este dată de corpul din magneziu, carcasa rezistenta la stropire**, praf** şi temperaturi scăzute**.
OM-D E-M1 este cel mai bun aparat de fotografiat garantat a lucra perfect la temperaturi de până la -10 ° C*.
Cea mai isteaţă integrare WiFi de la OlympusFuncţia WiFi integrată permite comunicarea rapidă și simplă cu un smartphone compatibil. Se pot transmite imaginile selectate direct pe pagini web şi social media prin intermediul telefonului și, de asemenea, se poate utiliza telefonul ca si telecomanda pentru evitarea atingerii camerei în timpul fotografierii cu timp lung de expunere. Conectarea este rapidă și ușoară prin intermediul unui cod QR. Se poate viziona LCD-ul pe touch screen-ul telefonului, focaliza şi declanşa de la distanţă prin WiFi (în modurile P, A, S, M), direct de pe display. Chiar şi efectul unic şi spectaculos Live Bulb poate fi previzualizat pe smartphone. Live Bulb actualizează imaginea Live View la intervale prestabilite, în timpul expunerii de lungă durată.
Cea mai prietenoasă cameră pentru profesionişti
OM-D E-M1 a fost proiectat în strânsă colaborare cu fotografi profesioniști care au furnizat o lista cu cerinţele lor pentru a face camera mai ergonomică. Spre deosebire de DSLR-uri, comenzile sunt reconfigurabile, comutatoarele şi inelele sunt mari şi dispuse în aşa fel încât camera să stea confortabil în mână și să fie ușor de utilizat. Spre exemplu, puteți regla diafragma și timpul de expunere utilizând două rozete situate în partea din spate a camerei şi apoi puteti comuta funcția rozetelor pentru reglarea sensibilităţii ISO și a balansului de alb din aceeași mișcare a unei parghii.
O cameră de acest calibru necesită un sistem de obiective de calitate profesională și proprietarii pot să se bazeze pe o gamă în creştere de obiective premium disponibile pentru E-M1. Odată cu lansarea acestui nou model de cameră va fi lansat şi obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 12 – 40mm 1:2.8 ***, rezistent la praf, stropire și îngheț **. Olympus va anunța şi realizarea obiectivului M.ZUIKO DIGITAL ED 40 – 150mm 1:2.0***, ideal pentru captura de standard profesional a subiecţilor în mișcare.
Accesorii:
- > Adaptor gratuit MMF- 3 rezistent la praf şi stropire**. Adaptorul este conceput pentru a putea monta obiectiveFour Thirds pe un body Micro Four Thirds și este ideal pentru utilizarea cu obiectivele Pro si Top Pro rezistente de asemenea la praf și stropire** – valabil până la sfârșitul lunii noiembrie 2013.
>Geanta pentru un sistem de obiective (CBG-10) și geanta pentru E-M1 (CS-42). Acestea păstrează în condiții de siguranță echipamentele foto și oferă posibilitatea surprinderii unei game variate de situatii fotografice.
> Husa matlasată (CS – 43) și curele (CSS-P118 ). Cureaua este lavabilă .
>Carcasa subacvatică ( PT – EP11 ). Pentru scufundări de până la 45 de metri, cu un port pentru interschimbabililitate.
> Grip vertical HLD-7. Este detașabilși util pentru stabilitate sporită la expuneri lungi
Lista completă a caracteristicilor OM-D E-M1 este disponibilă pe www.olympus.ro.
Vizitaţi şi Olympus Europe
* Septembrie 2013.
** Conform testelor interne Olympus
*** Echivalent 35mm
**** Unele subiecte extrem de rapide pot să nu aibă o mişcare fluidă