404 Not Found


nginx
Noul Nikon D810A – dedicat astrofotografiei – TechMagazin

D810A_24_1.4-1140x641

Astăzi, 10 februarie 2015 – SKIN, unic importator Nikon în România, anunță lansarea primului DSLR Nikon în format FX proiectat pentru astrofotografie. Nikon D810A este o versiune special modificată a lui Nikon D810 și încorporează un filtru infraroșu (IR) reproiectat pentru a reda culoarea reală a nebuloaselor care emit lumină în lungime de undă hidrogen alfa (aproximativ 656nm).

Fiind proiectat pentru a oferi cele mai fine detalii, senzorul în format FX asigură obținerea unor imagini de 36,3 megapixeli cu contrast ridicat și cu minimum de culori false. Intervalul ISO standard de 200­–12800 poate fi extins pana la ISO 51200 (echivalent), iar funcția de reducere a zgomotului 3D asigură obținerea unor imagini curate, bine definite la sensibilități ISO înalte. Procesorul de imagini rapid și puternic de la Nikon, EXPEED 4, crește performanța generală a aparatului foto și minimizează denaturarea culorilor.

„D810A oferă fotografilor un instrument puternic pentru fotografierea cerului profund. Avantajele pe care le avea D810 în comparație cu alte modele ne-au dus la ideea de a transforma acest maestru al înaltei rezoluții într-un aparat foto pentru astrofotografie. Acesta este un domeniu în care detaliile fine și precizia absolută sunt cruciale: D810A îndeplinește cu brio ambele cerințe”, a declarat Dirk Jasper, manager al departamentului „Produse profesionale” pentru Nikon Europa.

NikonD 810AD 810ANikon

Nikon D810 este un aparat foto cunoscut în lumea astrofotografilor: are puterea de a fotografia cerul nopții, dar un senzor de aparat foto standard nu oferă cea mai bună modalitate de a înregistra imaginile nebuloaselor care emit lumină în lungime de undă hidrogen alfa. Pentru a preveni dominanța culorii roșii, filtrele optice din aparatele foto DSLR obișnuite limitează transmisia luminii roșiatice din spectrul de lumină vizibil. Spre deosebire de acestea, caracteristicile filtrului optic cu care este echipat Nikon D810A au fost modificate în sensul creșterii de aproximativ patru ori a transmisiei luminii în lungime de undă hidrogen alfa. Drept rezultat, fotografii pot înregistra acum culoarea frumoasă de roșu „adevărat” a acestor nebuloase, fără a modifica aparatul foto. Beneficiile modificărilor efectuate la D810A sunt evidente, chiar și atunci când se fotografiază roiuri de stele și cadre astronomice scenice.

Fiind echipat cu un număr de funcții specializate, D810A face față unora dintre provocarile cu care se confruntă astrofotografii. Pe lângă setările Bulb și Durată, un nou mod manual de expunere lungă permite expuneri de până la 900 de secunde. Pentru a minimiza vibrațiile interne din timpul expunerii, fotografii pot să activeze obturatorul electronic cu perdea frontala al aparatului foto și să reducă riscul apariției neclarităților infime chiar și în detaliile subtile. Când se fotografiază în mod Vizualizare în timp real, o previzualizare virtuală a expunerii pentru setările Bulb și Durată este utilă pentru focalizare și încadrare. Mai mult decât atât, la fel ca la D810, imaginea vizualizată în timp real poate fi mărită până la 23x, permițând efectuarea unor verificări esențiale ale focalizarii, cu o precizie absolută. Când se fotografiază prin vizor, un nou afișaj al orizontului virtual luminat cu roșu vă permite să vă asigurați că nivelul este orizontal.

Una dintre marile provocări pentru astrofotografi este durata bateriei, dar aceasta nu este o problemă cu Nikon D810A. Designul eficient energetic îi permite noului model să înregistreze până la 3.860 de imagini statice la o singură încărcare. În plus, gripul opțional MB-D12 de la Nikon vă permite să înregistrați pana la 10.660 de imagini statice la o singură încărcare. Secvența de utilizare a acumulatorilor se poate selecta și seta din aparatul foto.

Nikon D810A va fi disponibil la partenerii Nikon din România la sfârșitul lunii mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.