404 Not Found


nginx
iPhone 6 ar putea veni cu o inovatie fantastica. Ce se intampla cu parolele si cu codul PIN – TechMagazin

iphone-6-ar-putea-veni-cu-o-inovatie-fantastica-ce-se-intampla-cu-parolele-si-cu-codul-pin_size1

Planul a iesit la iveala in cadrul unei conferinte care a avut loc la Los Angeles

Michael Barrett, seful departamentului de securitate a informatiei de la PayPal, sustine ca parolele si codurile PIN vor fi curand de domeniul trecutului. Noul iPhone 6 ar putea revolutiona sistemul printr-o noua metoda de identificare.

In cadrul unei conferinte IT sutinuta la Las Vegas, Barrett a declarat ca, in curand, vechile parole vor fi inlocuite cu metoda amprentarii, un scaner fiind incorporat in calculatoare si telefoane.

El crede ca sistemul va deveni larg raspandit dupa ce va fi adoptat de marile companii, cum ar fi Apple. Primul telefon care va avea acest scaner ar putea sa fie iPhone 6.

“Parolele nu mai sunt eficiente. Oamenii aleg cuvinte banale, usor de intuit, si folosesc aceeasi parola peste tot”, declara Barrett, citat de Daily Mail, citat de stirileprotv.ro

Noile metode de identificare, cum este amprentarea sau analiza irisului, sunt mult mai sigure, explica el.

“Se zvoneste ca o mare companie din Cupertino va lansa in acest an primul telefon cu un cititor de amprente”, declara Barrett, facand aluzie la Apple.

Barrett are propria companie, Fast IdentityOnline (FIDO), care furnizeaza identificatori software si hardware.

Utilizatorii primesc de la FIDO scanere de amprentare si carduri USB cu o anumita parola. Cand acesti identificatori sunt conectati la contul de Internet al utilizatorului, conectarea se va face automat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.