404 Not Found


nginx
De ce este hidromasajul important pentru sanatate? – TechMagazin

cazi-belform

Hidroterapia este acea ramura a medicinii naturiste care se bazeaza pe utilizarea externa a apei, în scop terapeutic sau profilactic. Hidromasajul actioneaza ca un masaj manual, relaxând muschii si dilatând vasele de sânge.

Aero-masajul este produs de bulele de aer, care stimuleaza receptorii din piele, reducand tensiunea musculara si relaxeaza, un alt efect benefic este regenerarea pielii, reîmprospatând întregul organism. Câteva minute pe zi, la o temperatura a apei apropiata de cea a corpului uman, sunt suficiente pentru a oferi o stare de calm si relaxare.

Doctorii si hidroterapeutii recomanda o baie intr-o cada cu hidromasaj pentru relaxarea si recuperarea in urma unor raniri sau a unor dureri cronice. De asemenea jeturile de apa directionate corect sunt utile pentru tonifierea muschilor si pentru accelerarea metabolismului, fiind foarte benefic in curele de slabire.

Principalele beneficii ale hidromasajului:

▪ Îmbunatesete circulatia sângelui

▪ Relaxeaza muschii si tesuturile subcutanate

▪ Accelereaza metabolismul

▪ Creste imunitatea organismului

Temperatura apei din cada cu hidromasaj ajuta la dilatarea vaselor de sange, sporind fluxul sangvin si imbunatatind circulatia lui. Acest lucru ajuta tesuturile obosite si lezate sa se vindece, pielea sa fie mai stralucitoare. Totodata se imbunatateste semnificativ digestia.

Datorita jeturilor de apa care creeaza o forta ascensionala, greutatea corpului pare mai mica. Acest tip de miscare ascensionala a apei elibereaza tensiunea acumulata in muschi si in incheieturi. Efectul de reducere a greutatii ajuta foarte mult in cazul unor fracturi, rupturi de fibre musculare sau a unor entorse, reducand cu mai mult de jumatate timpul de refacere totala al organismului.

Jeturile diverse ca volum si intensitate din cada de hidromasaj va ofera multiple optiuni, de la masajul tesuturilor in adancime pana la masajul usor, relaxant. In timpul hidromasajului muschii se relaxeaza si presiunea asupra nervilor periferici este inlaturata. Hidromasajul imbunatateste circulatia si se combina cu efectul caldurii pentru a accentua puterea de vindecare a corpului. Prin imbunatatirea circulatiei periferice si accelerarea arderilor celulare hidromasajul ajuta foarte mult in curele de slabire.

O baie in cada este un tratament foarte eficient impotriva eliminarii stresului acumulat peste zi pentru ca relaxeaza corpul. Dupa o baie in cada cu hidromasaj somnul este mai usor si mai odihnitor.

Pentru efecte optime, hidromasajul poate fi asociat cu cromoterapia.

Cromoterapia este un ansamblu de tehnici care utilizeaza proprietatile luminii colorate pentru a produce reactii de ajustare psihologica, favorabile restabilirii sanatatii. Acest sistem, bazat pe principii simple de biologie si de psihologie se bazeaza pe legile luminii, opticii si fenomenelor electromagnetice.

Tratamentele cu lumina colorata, difuzata sub forma unor sisteme concepute special, pot fi prescrise sub forma unor bai de lumina colorata. Cromoterapia este indicata mai ales in urmatoarele cazuri: imbatranire prematura a pielii, oboseala, depresie, anxietate, insomnii, obezitate, deficiente imunitare, tulburari de atentie, probleme articulare, fracturi, arsuri, rani etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.