ubervu_founders_005_30844900

UberVu, o companie fondată în 2008 de trei români – Dan Ciotu, Vladimir Oane şi Dragoş Ilinca -, şi a cărei activitate principală constă în monitorizarea informaţiilor care apar pe diferite reţele sociale despre companii, a fost cumpărată de unul dintre cei mai mari jucători mondiali care le oferă corporaţiilor instrumente de management a prezenţei în reţelele sociale.

Este vorba despre compania canadiană HootSuite, iar tranzacţia este estimată la 10-15 mil. dolari, scrie Techcrunch.com. Compania fondată în România s-a extins pe plan internaţional, în Marea Britanie şi SUA, după două runde de finanţare, şi avea sediul central în Statele Unite. Firma are în continuare angajaţi şi în România.

“UberVu are peste 200 de clienţi din rândul marilor companii, printre care 3M, NBC, Heinz, Fujitsu, SC Johnson, Getty Images, Indiegogo, L’Occitane. Achiziţionând UberVu, HootSuite câştigă un produs de analiză de înaltă clasă şi o echipă dedicată de ingineri de talie mondială”, potrivit comunicatului UberVu.

Comunicatul nu oferă niciun detaliu despre valoarea tranzacţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.