404 Not Found


nginx
Apple, pur si simplu fascinant

steve_jobs_apple_products-wallpaper-1680x1050

E vara lui 2014, posibil sa citesti acest articol de pe un iPhone, iPod, iPad ori Mac si sa te intrebi, curios, oare cum erau produsele Apple in trecut, cum au aparut sau cum au evoluat. In 1976, Steve Jobs si Steve Wozniak au dat startul a ceea ce urma sa devina Silicon Valley, infiintandu-si propria companie de produse electronice, dupa ce Jobs si-a vandut duba Volkswagen, iar Woz s-a despartit de calculatorul sau programabil.

Dupa ce au vandut primele 50 de placi de baza unui magazin local, cu 500 de dolari bucata, la 1 aprilie 1976 au tranzactionat si primul computer Apple. Ulterior, vanzarile mergand bine, l-au cooptat pe Mike Markkula care s-a ocupat de finantarea dezvoltarii ulterioare prin contributie proprie si prin obtinerea unui imprumut de la banca.

Dupa Apple I a urmat si Apple II, lansat pe 16 aprilie 1977, fiind cel mai prietenos computer pentru uzul personal, din acea vreme, surclasandu-i chiar si pe cei de la IBM. In 1984, Apple lanseaza Macintosh, debutul sau fiind anuntat de o reclama de 1.5 milioane de dolari, regizata de catre Ridley Scoot, aceasta fiind considerata un eveniment crucial pentru succesul Apple.

Urmeaza Macintosh Portable in 1989, PowerBook in 1991, iMac in 1998, iar in 2001 se deschide primul Apple Retail Store. Tot in 2001 Apple scoate pe piata si primul iPod, in 2003 este lansat Apple iTunes Store, in 2007 apare primul iPhone si ulterior, din 2010, este comercializata prima generatie de iPad.

Steve Jobs a lasat in urma tehnologia viitorului, fascinanta si acesibila fiecarui utilizator, iar in acest sens, ALTEX a lansat noul magazin online dedicat Apple!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.