Fotografii pasionaţi au acum o alternativă practică pentru utilizarea de aparate D-SLR: aparatul foto compact Olympus Stylus 1 care îmbină caracteristicile şi manevrabilitatea superioare oferite de camerele de top.
Click aici pentru pret si mai multe detalii!
STYLUS 1 este un aparat de fotografiat cu adevărat portabil, subțire, pentru orice moment și loc, cu reglaje manuale, stabilitate datorată vizorului ocular și calitate a imaginii pentru a satisface cele mai multe cerințe ale fotografilor, fie ei entuziaști ai utilizării de aparate foto compacte sau deţinători de D-SLR în căutarea unui al doilea aparat de fotografiat mai manevrabil.
Un senzor mare CMOS BSI de 1/1.7-inci deschide o listă impresionantă de cerinţe îndeplinite care includ atât obiectivul i.ZUIKO DIGITAL ultra-slim, versatil, cu diafragmă 1:2.8 şi zoom 10.7x (28-300mm), cât și TruePic VI, procesorul de imagine de înaltă performanță. Oferta este completată cu un vizor electronic de înaltă definiție, focalizare automată rapidă, precum şi funcţia WiFi.
Aparatul foto STYLUS 1 dintr-o privire
Cu o adâncime a carcasei de doar 56.5mm, are un obiectiv i.ZUIKO Digtal de 28 – 300mm, de mare putere care oferă o diafragmă constantă 1:2.8, cu un zoom optic 10.7x. Olympus a creat acest obiectiv să funcționeze perfect cu senzorul mare CMOS BSI de 1/1.7-inch, precum și cu procesorul TruePic VI care este deja familiar utilizatorilor de camere high-end de la modelul OM-D E-M5. Printre alte caracteristici demonstrate şi incluse la acest model se regăsesc şi grip-ul şi utilizarea similară cu cea de la camerele D-SLR.
Pentru încadrarea precisă și profesională este integrat un vizor electronic cu 1.44 milioane de puncte, focalizarea automată este rapidă, practic instantanee pe ecranului tactil și există WiFi integrat pentru acces în timp real prin intermediul unui smartphone – fiecare dintre acestea având dovada de utilizare eficientă marca OM-D.
STYLUS 1 are o gamă dinamică superbă și capacitatea de fotografiere în condiţii de iluminare slabă, plus un inel de control hibrid, pentru controlul manual sau digital al setărilor cheie, care s-a dovedit a fi de succes la modelul Olympus XZ-2 .
Lider nou, obiectiv nou
Utilizatorii de camere foto compacte nu ar trebui să facă niciun compromis cu privire la componenta cea mai importantă a unui aparat de fotografiat – obiectivul. Deci, pentru STYLUS 1, Olympus a dezvoltat un produs remarcabil de inginerie optică. Ultra – subțire, full -range, cu diafragmă constantă 1:2.8, zoom 10.7x (28 – 300mm), obiectivul i.ZUIKO DIGITAL are versatilitatea și calitatea pentru orice plajă focală, de la super-angular la telefoto.
Lentilele cu diametru mare, dispun de mecanism de stabilizare VCM integrat, care compensează mișcarea aparatului foto și elimină neclaritatea. Spre deosebire de aparatele foto competitoare, defocalizarea deliberată generează efecte bokeh care se apropie de standardele D–SLR, iar luminozitatea obiectivului permite viteze mari ale obturatorului, chiar și în condiţii de slabă iluminare. Un alt avantaj important al obiectivului este retragerea în totalitate în corpul aparatului (în momentul in care aparatul nu este utilizat), astfel încât STYLUS 1 încape cu ușurință într -un buzunar al hainei. Alte camere nu pot face asta.
Primesti ceea ce vezi
Ceea ce obiectivul reprezintă pentru calitatea imaginii, reprezintă vizorul pentru uşurinţa în utilizare. Spre deosebire de majoritatea camerelor compacte, pentru fotografierea cu camera la ochi, STYLUS 1 beneficiază de un vizor electronic. Este același model foarte mare, cu răspuns rapid, de înaltă definiție precum la modelul O-MD E-M5, care depăşeşte calitatea vizoarelor de la multe dintre modelele entry de DSLR. Pregătirea setărilor pentru fotografiere şi pre-fotografiere este o joacă datorită celor 1.44 milioane de puncte, a indicatorului de nivel al sub/supra expunerii.
Cu ajutorul informaţiilor afişate în vizor despre mecanismul VCM de stabilizare a imaginii este mult mai ușor să fotografiezi clar la lungimi focale mari. Controlul automat al retroiluminarii asigură reproducerea exactă a zonelor întunecate și luminoase ale scenei fără întârzieri sesizabile. STYLUS 1 detectează automat prezenţa ochiului apropiat de vizor și comută imaginea de pe ecranul LCD rabatabil în vizor.
Dimensiunile compacte, stil D-SLR
Modelul STYLUS 1 are dimensiunea de 116.2mm x 87mm x 56.5mm, având o grosime înjumătăţită faţă de aparate rivale. Deşi mic în dimensiuni, aspectul este cel de cameră profesională. Grip-ul frontal permite o prindere fermă, lăsând liberă expresia creativă. Dispunerea inteligentă a comenzilor face camera mai ușor de utilizat. Atenția la detaliile de design, cum ar fi dimensiunea butoanelor, forma şi textura suprafeței sunt o sursă de inspiraţie pentru oricine aspiră la creativitatea pro-standard.
Reglajele sunt determinante
STYLUS 1 oferă combinaţia ideală de reglaje intuitive şi la îndemană şi de tehnologie de vârf, precum focalizarea automată și declanşarea tactilă prin intermediul ecranului LCD. Inelul hibrid este personalizabil şi permite atribuirea parametrilor utilizaţi cel mai frecvent (de exemplu diafragma, timpul de expunere, timpul de expunere și de modificare a programului), inelului sau rozetei de pe partea superioară a camerei. În acest fel le puteți regla manual, fără a lua ochii de la subiect, ca un profesionist. În modul analog, inelul se roteste ușor pentru zoom și focalizare. În modul digital se pot aloca funcții ale unui singur meniu și activa cu ajutorul butonului Fn2.
Conectarea perfectă dintre cameră şi smartphone
WiFi-ul integrat şi aplicaţia OI.Share aduc împreuna camera şi smartphone-ul, care devin un portal pentru distribuirea de imagini. Conectarea este rapidă și ușoară: doar o atingere a funcţiei WiFi în meniul camerei şi camera dezvăluie un cod QR, care se poate scana cu smartphone-ul pentru a deschide aplicația. Atunci telefonul preia funcţiile camerei – pentru a focaliza şi elibera declanșatorul de la distanță, prin intermediul WiFi (în modurile P, A, S, M), direct de pe ecranul tactil al telefonului. STYLUS 1 va fi disponibil pe negru clasic de la sfârșitul lunii noiembrie 2013.