george-buhnici-de-la-ifa-berlin-televizorul-ultra-hd-cu-diagonala-gigant-de-98-inch_size1

La IFA Berlin 2013 a fost lansat si un televizor cu o diagonala imensa, de 98 de inch, (adica aproximativ 2’20 metri) cu rezolutie Ultra HD. Cei de la Samsung sunt “vinovati” pentru aceasta bijuterie tehnologica, iar imaginea sa este de 4 ori mai buna decat cea full-HD. Din acest motiv se numeste 4K. Arata pur si simplu ca o fereastra deschisa, deoarece privitorul poate observa in imagine chiar si cele mai mici detalii, la fel ca in viasta reala.

Majoritatea filmelor blue-ray emit in rezolutie HD, ins avem nevoie de 4K pentru ca pixelii sa ramana la dimensiuni mici, nedetectabili ochiului uman. Avantajul acestui televizor este ca poate lua imaginea full-hd dintr-un film si sa-i faca o conversie in format 4K, adica ultra-HD. In plus, sistemul de sunet este ascuns extrem de bine in rama televizorului, de-a lungul aparatului, dand senzatia privitorului ca aude sonorul din toata incaperea.

O alta noutate de la IFA Berlin 2013 este televizorul cu tehnologie OLED si ecran curbat. La ce e bun un astfel de ecran? De oriunde te uiti dintr-o incapere, din aproape orice unghi, vei avea o vizionare foarte buna. Acest televizor este si foarte subtire si ocupa foarte putin spatiu, mai ales ca zona de conectica este ascunsa intr-un dispozitiv extern. De asemenea, sistemul de sunet este ascuns in rama de aproape 1 cm, iar in partea de sus are si un webcam, care poate fi inchis la nevoie. Un astfel de televizor poate sa coste echivalentul unei garsoniere in Bucuresti, adica peste 20.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.