supraveghere-video-600x600_0

Studiile efectuate au demonstrat ca pezenta unor sisteme de supraveghere video poate scadea rata de infractionalitate cu pana la 80%. La aparitia lor pe piata, in anii 90, sistemele de supraveghere erau destinate in principal institutiilor importante ale statului, companiilor mari si institutiilor financiare (banci). Intre timp, acestea au devenit tot mai accesibile iar nevoia de siguranta a crescut.

Click aici pentru oferta eMAG.ro!

Astazi, beneficiaza de echipamente de supraveghere profesionale firme mici, microintreprinderi, magazine, unitati bugetare (scoli, primarii), precum si persoane particulare care isi supravegheza locuinta, fie ca aceasta este la bloc sau la curte.

Un sistem supraveghere se compune din:

camere de supraveghere
echipamente de fixare
echipament de monitorizare/inregistrare (DVR, computer cu placa de captura)
sursa de alimentare (alimentatoare, sursa principala multipla)
elemente de conectica (cabluri de legatura, cabluri de alimentare)

In alegerea sistemelor de supraveghere trebuie sa tineti cont de urmatoarele specificatii:

Unde amplasati sistemul dvs? Camerele de supraveghere pot fi de exterior sau de interior. Cele de exterior sunt rezistente la umezeala si temperaturi extreme (frig, caldura)

Doriti sa supraveghere si pe timp de noapte? Daca da, atunci trebuie sa folositi camere dotate cu luminator in infrarosu. In ziua de azi, majoritatea camerelor sunt dotate cu luminator infrarosu dar acesta are putere mai mica sau mai mare in functie de clasa camerei. Daca doriti sa supravegheati obiective indepartate (peste 15m distanta) aveti nevoie de o camera cu leduri de infrarosu puternice.

Unghiul de vizualizare. Camerele pot vizualiza unghiuri largi (mai mari de 90 grade), normale (aprox 40-70 grade) sau variabile apropiat/departat. Unghiul de vizualizare este dat de lentila camerei. Lentilele de 3.5-4 mm au unghi larg de vizualizare si sunt potrivite atunci cand se doreste acoperirea unui spatiu larg, fara a fi nevoie neaparat de detalii. Lentilele de 6 mm au un unghi mediu de vizualizare si sunt recomandate pentru obiective normale, atunci cand se doreste o vizualizare de ansamblu, dar sunt importante si detaliile obiectivelor aflate mai la distanta (15-20m). Lentilele de 8-12 mm sunt lentile de distanta, care apropie foarte mult obiectivul, facand posibila studierea detaliilor aflate la distanta (exemplu: numarul de inmatriculare auto). Totusi, aceste lentile au dezavantajul ca reduc semnificativ campul de vizualizare. In sfarsit, exista si camere cu lentile varifocale, care , desi sunt mai scumpe, au avantajul unghiului reglabil, putand fi adaptate foarte bine la conditiile obiectivului din teren.

Cum fixam camerele de supraveghere? Fixarea se realizeaza prin suporti specifici camerelor video de supraveghere pe perete, tavan sau parapet. Daca doriti sa puteti controla pozitia camereleor de la distanta aveti nevoie de mecanisme tip Pan&Tilt ( panoramare Pan respectiv miscare stanga-dreapta , inclinare-Tilt respectiv inclinare sus-jos).

Click aici pentru oferta comenzi.ro!

Unde doriti sa vizualizati imaginile? Pe TV , LCD/plasma ul sau monitorul computerului ,ecranul laptop-ului, tableta, telefon smartphone

Doriti sa vizualizati imaginile pe Internet? Acest lucru se poate realiza accesand adresa IP a placii de captura din computer sau accesand adresa IP a DVR ului

Conexiunea camerelor cu echipamentul de monitorizare/inregistrare: pe cablu coaxial,cablu UTP(folosind Video-balun) sau pe unde radio (wireless). O categorie mai noua de camere de supraveghere sunt camerele IP, care se conecteaza la un router (wireless sau pe fir) si pot fi monitorizate direct dintr-un calculator aflat in retea, fara a mai fi nevoie de echipament de monitorizare/inregistrare.

Alimentarea sistemului. Se pot folosi surse de alimentare pentru fiecare camera in parte sau o singura sursa de putere mare care sa alimenteze toate camerele. Sursele trebuie astfel planificate, astfel incat fiecare camera sa beneficieze deo putere minima de 1A. Pentru camerele cu luminator infrarosu de mare putere este recomandat sa existe o putere disponibila de 2A. Majoritatea camerelor de supraveghere se alimenteaza la o tensiune de 12V. Exceptie fac camerele IP, care se alimenteaza la 5V.

Sursa: comenzi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.