Philips-PicoPix-1430-500x277

De cele mai multe ori folosim un gadget pentru divertisment, chiar daca unele dintre ele, asa cum vom vedea, isi gasesc o certa utilitate si in viata profesionala. Daca jobul tau presupune sustinerea unor prezentari multimedia, cu siguranta vei aprecia Philips PicoPix PPX 1430, mini-proiectorul care iti rezolva cu eleganta si eficienta o multime de probleme inerente de natura logistica.

Geanta relativ voluminoasa in care porti de obicei proiectorul si timpii morti in care cauti pozitia perfecta pentru proiectie atunci cand nu ai norocul sa gasesti un birou perfect utilat pentru prezentari la sediul clientului tau vor fi inlocuite de o simpla geanta diplomat si cateva zeci de secunde in care poti avea o prezentare pe cel mai apropiat perete liber.

Pentru ca Philips PicoPix este cel mai portabil proiector pe care l-am vazut pana acum, iar initierea unei poiectii dureaza mult mai mai putin decat ii va lua laptopului tau sa booteze. Asadar vorbim de un excelent instrument pentru mediile de afaceri sau cele educationale, dar daca ai suficienta imaginatie PicoPix se poate dovedi o solutie multimedia portabila de prima mana si in afara orelor de lucru.

Compact si deosebit de usor, acest proiector de buzunar se poate conecta foarte usor cu alte gadgeturi, de la camere digitale, la telefoane mobile sau playere muzicale, asa ca isi poate gasi o utilitate si acasa, sau in timpul unei vacante. Pentru business, avantajele unui proiector ultra-portabil, care nu face zgomot si are o autonomie decenta a bateriei sunt cat se poate de evidente, mai ales ca, pe testate, nu va dura mai mult de un minut sa-l scoti din geanta, sa-l asezi in pozitia de proiectie, sa-l pornesti si sa-i ajustezi imaginea.

Designul, dincolo de dimensiunile foarte mici pentru un proiector, se remarca printr-o serie de curbe elegante si un minimalism atent studiat. Ai exact butoanele de control de care ai nevoie si acestea se integreaza perfect designului minimalist, dar cel mai probabil vei folosi mai degraba telecomanda foarte comoda cu care PicoPix vine la pachet.

PPX1430 este iluminat de un LED RGB care are o autonomie de peste 20.000 de ore de functionare, iar tehnologia de proiectie folosita este VueG8 LcoS (Liquid Cristal on Silicon). Capabil de o luminozitate de 30 de lumeni, care este suficienta pentru conditii de proiectie la interior, fara interferente din partea luminii naturale directe, proiectorul are o rata de contrast de 500:1 si o rezolutie nativa de 800 x 600 pixeli. Proiectorul poate comuta automat intre fomatele de imagine 16:9 si 4:3, iar dimensiunile imaginii proiectate merg de la 13,2 cm la 205,7 cm. Distanta de proiectie, la randul ei, poate varia de la 20 de cm pana la 3 m. Focusul este in totalitate manual, prin intermediul unei rotite foarte simplu de folosit, iar imaginea odata focalizata mi s-a parut suficient de clara, cu detalii precise si culori vii, atat timp cat nu incerci sa simulezi un cinematograf, mergand pe cea mai mare dimensiune de imagine posibila si ai prevederea de a evita lumina solara directa.

PicoPix suporta o multime de rezolutii si formate de imagine, mergand pana la un maxim de 1080i, desi probabil ca 720p va fi formatul hi-def pe care il vei folosi cel mai frecvent. Daca il vei conecta la un computer, proiectorul suporta rezolutia maxima de 1280 x 768, dar vei avea nevoie de un cablu VGA cu un conector special, care din pacate nu este inclus in pachet. Este compatibil si cu iPad/iPhone/iPod, daca cumperi cablul necesar. Daca il conectezi printr-un cablu mini USB 2.0 va functiona ca un dispozitiv extern de stocare. In pachet vei gasi cablul mini USB necesar si un adaptor mini USB, la care se mai adauga un cablu composit audio/video. In plus, proiectorul suporta carduri de memorie SD/SDHC de pana la 32 de GB si carduri MMC. Marea dezamagire la capitolul conectivitate este lipsa unui conector HDMI, care ar fi rezolvat mult mai elegant orice problema.

Proiectorul are un player MP4 integrat, asa ca poti folosi cei 2 GB de memorie interna pentru fisiere mai mici, dar daca vrei filme poti opta pentru un card de memorie sau un hard disk extern prin conexiunea USB. Playerul suporta majoritatea formatelor foto/video sau audio uzuale, inclusiv mkv si subtitrari, insa daca un fisier are mai multe track-uri audio sau subtitrari, playerul il alege automat pe primul si nu ai cum sa schimbi asta, dar de cele mai multe ori avem de-a face cu fisiere cu un singur track audio si o singura subtitrare.

PicoPix vine la pachet si cu un tripod, asa ca va fi foarte usor de amplasat. Nu are functii interne de corectie a imaginii asa ca geometria va trebui s-o rezolvi din pozitionarea fizica a proiectorului, iar tripodul se va dovedi foarte util pentru asta.

Cum spuneam, PicoPix are o autonomie decenta a bateriei Li-ion de 2300 mAh pe care o foloseste, autonomia standard fiind de peste doua ore, dar in modul Bright poate scadea pana la o ora si jumatate. Poti vedea, asadar un film normal, dar pentru ceva de genul Lord of the Rings e bine sa ai o priza la indemana.

A, sa nu uit, o mentiune speciala pentru difuzoarele integrate, care se aud surpinzator de puternic si clar.

Una peste alta, Philips PicoPix este un micro-proiector aproape perfect, daca iti ajustezi corespunzator si asteptarile. PicoPix ofera performante foarte apropiate de cele ale unui proiector multimedia obisnuit, la dimensiuni extrem de compacte si singura hiba serioasa pe care i-o pot gasi este lipsa unei conexiuni HDMI. Sigur, nu va atinge performantele verilor sai mai mari, insa PicoPix beneficiaza de o portabilitate si versatilitate iesita din comun si poate fi folosit intr-o multime de scenarii imaginabile. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.