galaxy-note-edge-630x372

Trei modele de telefoane Samsung se situeaza in top 5 smartphone-uri cu cea mai lunga perioada de functionare a bateriei. La capatul opus, trei modele Nokia se afla in clasamentul telefoanelor a caror baterie se descarca cel mai repede.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania -A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine! – InfoCons face public studiul privind telefoanele mobile si smartphones. In cadrul studiului au fost testate un numar de 410 modele, de la peste 31 de producatori, dintre care amintim Samsung, Apple, Nokia, HTC, Sony si altii.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine! – InfoCons isi propune, ca in baza dreptului fundamental de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din Romania cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta a celor mai bune produse.

Astfel, daca alegerea este facuta pe criteriul ce priveste durata de functionare a bateriei, primele 5 produse avand cel mai MARE calificativ din punct de vedere al duratei de functionare a bateriei:

MODEL NOTA
Samsung Galaxy Note 3 9,8
Samsung Galaxy Note II GT-N7100 9,8
Motorola RAZR Maxx XT910 9,3
Huawei Ascend W1-U00 9,1
Samsung Galaxy S4 Zoom 9

Ultimele 5 produse avand cel mai MIC calificativ din punct de vedere al duratei de funtionare a bateriei:

MODEL NOTA
Nokia Lumia 710 2.9
Samsung Galaxy Y Pro GT-B5510 3.7
Nokia Lumia 820 3.7
Nokia N9 3.9
Huawei Ideos X3 U8510 4.1

Daca decizia cumpararii este bazata pe specificatia calitatii de redare a sunetului, clasamentul este urmatorul: Primele 5 produse avand cel mai MARE calificativ din punct de vedere al calitatii redarii sunetului:

MODEL NOTA
HTC One X+ 8,2
Sony Xperia Z Ultra 8,2
Nokia Lumia 1020 8,2
Sony Xperia Z1 8,2
Nokia Lumia 1520 8,2

Ultimele 5 produse avand cel mai MIC calificativ din punct de vedere al calitatii redarii sunetului:

MODEL NOTA
AEG BTX330 Transformer Dual SIM 1.7
Nokia Asha 200 3.2
Samsung Galaxy S GT-I9003 3.6
Alcatel One Touch Star 6010D 3.7
Alcatel One Touch Fire 4012X 3.7

Calificativele au fost acordat pe o scara de la 1 la 10, in care 1 este cel mai mic calificativ posibil, iar 10 este cel mai mare calificativ. Specificatia durata de functionare a bateriei reprezinta media testelor cu privire la comportamentul bateriei, utilizand un telefonul conectat la un simulator de retea GSM 900 / UMTS reglat la putere medie.

A fost testat comportamentul telefonului in urmatoarele situatii:
– Standby in retea UMTS
– Consum baterie cu GPS pornit, respectiv oprit, utilizand Google Maps, cu si fara conexiune de date activa.
– Durata descarcare baterie prin utilizare conexiune voce in retea GSM900 si UMTS

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca cat si pe cea europeana, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru oferirea de produse si servicii la standarde europene, astfel incat alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

Informatiile complete privind telefoanele mobile pot fi consultate pe platforma teste-comparative.ro, singura platforma online de acest fel din Romania, unde consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

In iunie anul acesta, publicatia italiana Blasting News a realizat la randul sau un top al smartphone-urilor dupa cea mai mare autonomie a bateriei. Topul este dominat de LG G3 (8 ore si 50 de minute), Samsung Galaxy S5 (8 ore si 20 de minute), Sony Xperia Z2 (8 ore si 10 minute), HTC One M8 (7 ore si 12 minute) si LG G2 (6 ore si 48 de minute).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.