samsung_42075700

Samsung Electronics vrea să lanseze anul viitor un smartphone Galaxy cu ecran care acoperă muchiile aparatului, astfel încât utilizatorii să poată citi mesajele sau să monitorizeze cotaţiile acţiunilor din orice poziţie, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

Noul model de telefon va folosi o versiune îmbunătăţită a tehnologiei Youm a Samsung, utilizată în prezent la aparatul Galaxy Round, au arătat sursele. Ecranul cu trei feţe ar putea fi folosit la telefoanele premium S sau Note, sau la o nouă gamă de smartphone-uri. Samsung intenţionează că fiecare faţă a ecranului să poată fi operată independent.

Samsung, cel mai mare producător de telefoane la nivel mondial, concurează cu Apple la introducerea unor produse inovative, în condiţiile în care segmentul smartphone-urilor premium, unde Samsung vinde unul din trei telefoane, se îndreaptă spre încetinirea creşterii.

Apple dezvoltă la rândul său noi modele iPhone cu ecrane mai mari, cu sticlă curbată şi senzori îmbunătăţiţi, care pot detecta diferite niveluri de presiune, a declarat duminică o persoană apropiată situaţiei. “Samsung este jucătorul dominant. Acest fapt îi dă un avantaj concurenţial în faţa Apple, în cursa de producere a ecranelor flexibile”, a declarat Lee Do Hoon, analist la CIMB Group Holdings în Seul.

Samsung nu a stabilit o dată pentru lansarea noului model de telefon, dar potrivit unei surse este probabil ca produsul să fie disponibil în a doua jumătate a anului viitor. Tehnologia Youm a fost prezentată în ianuarie la salonul electronicelor de consum de la Las Vegas.

Un purtător de cuvânt al grupului sud-coreean a refuzat să comenteze. Compania îşi diversifică portofoliul de produse prin extinderea utilizării ecranelor flexibile şi a prezentat smartwatch-ul Galaxy Gear. Samsung a înregistrat şi un patent de design pentru ochelari care pot răspunde la apelurile telefonice în timp de utilizatorul face sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.