404 Not Found


nginx
Samsung livreaza aproximativ 61,5 de milioane de smartphone-uri in aceasta perioada – TechMagazin

Cei de la USB au facut un studiu al comenzilor pe care cei de la Samsung le-au avut in ultima perioada si au ajuns la concluzia ca la finele semestrului al patrulea, sau mai bine zis la sfarsitul anului 2012, compania coreeana va fi ajuns sa livreze aproximativ 61,5 smartphone-uri (in aproximativ 90 de zile, perioada in care sunt incluse si comenzile de Craciun, dar si cele de Black Friday si Cyber Monday).

Pe ce se bazeaza acest pronostic? Pe un studiu al cifrelor publicate de catre cei de la Samsung, pe cifrele publicate de cei mai mari retaileri online (Amazon, BestBuy si Wallmart), dar si pe faptul ca in semestrul al treilea al lui 2012 Samsung a vandut 57 de dispozitive mobile.

Se pare ca strategia coreenilor de a se baza atat pe telefoane ieftine si relativ performante, cat si pe nume de top precum Samsung Galaxy S3 si Galaxy Note 2, a dat roade: comparativ cu alti producatori de dispozitive smartphone, cei de la Samsung sunt printre putinii care au fost intr-o continua crestere.

Marketing-ul agresiv din aceasta perioada nu are la baza doar dorinta de a vinde cat mai mult, ci are drept scop suprasaturatia pietei. Sunt cunoscute modelele de low-end ale companiei, care in ciuda pretului mic (care porneste de la 440 de lei in Romania), ofera Android 2.3-4.0, Wi-Fi si camere foto/video mai bune decat cele incorporate in dispozitivele din aceeasi gama de preturi.

E bine de stiut ca Samsung Galaxy S3 s-a vandut in peste 30 de milioane de unitati (aceasta cifra a fost atinsa in jurul datei de 23 noiembrie, adica de Black Friday). Dat fiind faptul ca de curand a fost lansat si iPhone 5, campania de vanzari a smartphone-ului acestuia poate fi considerata un succes. In plus, coreeni au anuntat ca in cursul lunii februarie vor lansa Galaxy S4, smartphone care se vrea a fi o versiuni imbunatatita si mai performanta a mai sus amintitului telefon mobil. Ramane de vazut insa, daca campania de promovare va reusi sa fie la fel de fructuoasa pe cat s-a dovedit a fi cea pentru promovarea Galaxy S3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.