samsung-galaxy-s4-mai-mare-mai-performant-mai-interesant-198427

Samsung a prezentat noul Galaxy S4. Smartphone-ul care va fi disponibil în magazine din aprilie are un ecran mai mare, un procesor şi camere video mai performante decât precedentul model, foarte popularul Samsung Galaxy S III.

Noul Galaxy S4 are ecran cu diagonala de 5 inch (12,7 centimetri) şi rezoluţie “Full HD” (1920×1080), cameră principală de 13 megapixeli şi cameră secundară de 2 megapixeli şi 2 GB de memorie RAM. În privinţa memoriei interne, smartphone-ul vine în variante de 16, 32 sau 64 GB, capacitate care poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie.

Procesorul diferă în funcţie de regiune, modelul fiind echipat pe piaţa americană cu un chipset quad-core Qualcomm Snapdragon la frecvenţa de 1,9 GHz, iar în alte regiuni cu chip-ul Samsung Exynos Octa-core la 1,6 GHz prezentat recent la CES Las Vegas.

Chip-ul Octa-core are 8 nuclee fizice de procesare, care funcţionează câte 4 în regim redundant – un set de unităţi de procesare mai performante, cu alte patru mai slabe în rezervă, care pot prelua sarcina pentru reducerea consumului de energie.

Smartphone-ul este echipat cu o baterie de 2.600 mAh, mai performantă decât cea prezentă pe modelul de anul trecut. Are o grosime de 7,9 milimetri şi cântăreşte 130 de grame.

Designul este asemănător cu modelul anterior Galaxy S III, iar telefonul este disponibil momentan în variantele de culoare negru sau alb.

Galaxy S 4 va fi lansat pe 26 aprilie în SUA, Hong Kong şi Coreea de Sud, urmând să fie disponibil în scurt timp în 155 de ţări prin 327 de operatori de telecomunicaţii.

Noul vârf de gamă de la Samsung, echipat cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare Google Android, va continua duelul tradiţional cu Apple, care a lansat în octombrie iPhone 5. Totodată, noul Galaxy trebuie să facă faţă asaltului competitorilor din tabăra Android, care au prezentat recent modele convingătoare precum HTC One, Sony Xperia Z sau LG Optimus G Pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.