Lansare-Samsung-Galaxy-Note-4-in-Romania-FOTO-Razvan-Baltaretu-Playtech-20-630x421

Samsung Galaxy Note 4 s-a lansat oficial în România săptămâna trecută. Compania anunță acum că românii vor putea alege între cele două versiuni de procesor. Sud-coreenii de la Samsung au, de anul trecut, o abordare interesantă privind ”motorizările” vârfurilor lor de gamă.

Mai exact, începând de la Samsung Galaxy S4, Samsung a ales să folosească două tipuri de procesoare – unul quad-core, produs de Qualcomm, și unul octa-core, produs intern, numit Exynos. În România, până acum, au ajuns numai versiunile cu procesor Qualcomm, dar acest lucru se schimbă odată cu Samsung Galaxy Note 4,

Altfel, Samsung Galaxy Note 4 va putea fi găsit în magazinele românești în două versiuni: una cu procesor Qualcomm Snapdragon 805, cu patru nuclee tactate la viteza de 2,7Ghz, și una cu procesor Exynos 5433, cu opt nuclee tactate la viteza de 1,9, respectiv 1,3Ghz.

Samsung Galaxy Note 4 N910F (quad-core) oferă acces la rețeaua LTE categoria 6, adică permite transfer la viteze între 50 și 300Mbps, iar Samsung Galaxy Note 4 N910C (octa-core) oferă acces la rețeaua LTE categoria 4, care permite transferul la viteze între 50 și 150Mbs.

Ce Samsung Galaxy Note 4 să alegi

Din testele sintetice apărute pe diverse site-uri din străinătate reiese că performanța modelului cu procesor octa-core este mai mare decât cea a versiunii cu procesor Qualcomm. Acest lucru nu ar trebui să ne mire, având în vedere faptul că Samsung a făcut în așa fel încât cele 8 nuclee să funcționeze simultan. Trebuie totuși menționat faptul că utilizatorii obișnuiți nu vor resimți această diferență, având în vedere că majoritatea aplicațiilor nu ”stresează” procesorul la maximum.

Totuși, procesorul Exynos s-ar putea dovedi mai eficient din punct de vedere energetic, având în vedere că patru din cele opt nuclee au o viteză de numai 1,3Ghz și sunt folosite pentru aplicațiile care au nevoie de cea mai mică putere de procesare.

Mai rămâne problema vitezei LTE. Cei care doresc să-și achiziționeze smartphone-ul împreună cu un abonament de la Orange sau Vodafone trebuie să ia în considerare faptul că modelul cu procesor octa-core nu va putea atinge vitezele oferite de standardul 4G+ (sau Supernet, în cazul Vodafone).

Alte specificatii Samsung Galaxy Note 4

Restul specificațiilor rămân aceleași, indiferent de versiunea de Samsung Galaxy Note 4 pe care vă decideți să o alegeți. Vorbim despre un smartphone cu ecran de 5,7 inch și rezoluție QHD (2560×1440), memorie RAM de 3GB și spațiu de stocare de 32GB. Camera principală este de 16MP, iar cea frontală este de 3,7MP. Deocamdată, în magazinele din România este disponibilă numai versiunea cu procesor Qualcomm, la prețul de 3.299 lei, însă își va face apariția și cea cu procesor Exynos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.