samsung

Având în spate o adevărată armată de terminale cu Android gândite pentru toate gusturile şi buzunarele, Samsung este acum lider în piaţa smartphone, cu vânzări de 23.63 miliarde dolari obţinute doar în primele 3 luni ale acestui an. Spre comparaţie, Apple a realizat la începutul acestui an vânzări de 22.95 miliarde dolari, cu 7.71 miliarde mai puţin decât în ultimul trimestru al anului trecut. În acelaşi interval, vânzările Samsung au crescut însă cu 952 milioane dolari.

Ocupând poziţiile trei şi patru în clasament, Nokia a raportat vânzări în valoare de 3.64 miliarde dolari iar LG Electronics numai 2.95 miliarde dolari.nDatele furnizate de Strategy Analytics mai arată şi că Samsung a reuşit să vândă în piaţa chineză 12.5 milioane exemplare smartphone doar în primul trimestru din 2013.

Un alt raport furnizat de compania de analiză Yonhap arată o consolidare a poziţiei Samsung în domeniul smartphone high-end, cererea în creştere pentru astfel de dispozitive având un aport important pentru volumul total de vânzări. Tendinţa este confirmată cu rezultate concrete, spre exemplu vânzările obţinute cu noul vârf de gamă Samsung Galaxy S4, care a atins pragul de 10 milioane exemplare vândute în numai o lună trecută de la lansare.

Cu toate acestea, la final tot Apple a ieşit mai câştigat, raportând în primul trimestru din 2013 cel mai mare venit operaţional dintre toţi producătorii de telefoane mobile, corespunzător unei cote de 31% din piaţă. Samsung rămâne pe a doua poziţie cu o cotă de 21.8%, urmat la mare distanţă de LG cu o cotă de 4.1% din piaţă.

Samsung a raportat pentru primul trimestru fiscal din 2013 un profit operaţional de 7.9 miliarde dolari, respectiv 6.5 miliarde dolari profit net. Apple a raportat însă pentru al doilea trimestru fiscal din an un profit de 9.5 miliarde dolari.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.