404 Not Found


nginx
Salvarea Samsung din 2015: Cum ar putea s-o facă pentru Galaxy S6 și alte modele – TechMagazin

DSC_0026-630x417

Pentru Samsung, HTC, Sony și alte companii care produc telefoane cu Android a fost un an greu. Companii precum Xiaomi, Meizu și OnePlus au reușit să se afirme puternic pe piață cu telefoane la fel de bune. Samsung are însă câteva strategii pe care le poate folosi pentru a-și reveni.

În această lună au apărut informații despre cum Samsung vrea să producă și lanseze mai puține telefoane în 2015. În 2014, a lansat peste 50 de modele, dar cele semnificative au fost Galaxy S5 la începutul anului, Samsung Galaxy Note 4 care a continuat seria de phablet-uri și Galaxy Alpha care a introdus un nou design. Viitorul pentru companie ar fi în personalizare și în categoria premium.

Conform SamMobile, Samsung se pregătește de un parcurs similar Huawei, să introducă în interfața sa aplicația pentru teme. Astfel, îți modifici telefonul după cum vrei și îți poți personaliza, îl poți face mai al tău. Desigur, nu poate fi un mare plus de vânzare, din moment ce și alte companii oferă așa ceva. Combinată însă strategia cu o gamă mai mică de dispozitive, construite din materiale premium, poate ajuta Samsung să își stabilizeze veniturile.

samsung themes

În 2014, s-a remarcat foarte bine OnePlus cu o strategie agresivă de comerț pentru modelul One. În loc să îl poți cumpăra de oriunde, îl poți cumpăra doar atunci când ai invitație și doar de unde permite compania. Desigur, el a ajuns și în magazine, dar stocurile sunt limitate. Este clar însă că și Samsung, cum și HTC sau Sony ar putea face asta, are nevoie de o strategie nouă. Business Insider propune o soluție „perfectă“ de salvare. Compania îl angajează pe unul dintre creatorii iOS de pe iPhone: Scott Forstall, îndepărtat de la Apple în 2012.

Alături de Steve Jobs, el este omul care a ajutat la crearea iOS și a primului iPhone. Probleme cu acest plan sunt destule, de la obligația lui Forstall de a nu colabora cu rivali Apple până la lipsa de interes din partea Samsung pentru el, dar poate cea mai mare este acea că el ar avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a face ceva. Schimbările de tipul acesta se dezvoltă și se aplică pe o perioadă mai mare de timp, iar scăderea Samsung e în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.