nokia-lumia-520-2-600x350

De multe ori ar fi mai usor sa citesti specificatiile unui telefon, sa compari preturile si sa iei o decizie.Intr-un anumit mod, Nokia Lumia 520 arata exact ca telefonul pe care l-ati putea cumpara asa.

Totusi, exista o problema. De multe ori, simplele specificatii nu includ intreaga poveste. Ma refer aici la surprizele placute pe care le ofera fiecare telefon nou aparut. Tocmai din acest motiv, un review este o mai buna metoda de a afla toate despre un telefon.

Specificatii Hardware

Nokia Lumia 520 continua seria telefoanelor luminoase, din toate punctele de vedere. Vorbesc despre culorile disponibile: rosu, cyan, negru, galben si alb asa ca fiecare dintre voi are de unde alege. Carcasa de pe spate este este in stilul glossy si personalizata pentru fiecare culoare in parte.

Nu exista nici un fel de proobleme in ce priveste aspectul, telefonul mentinand calitatea cu care Nokia ne-a obisnuit. Per total, telefonul si toate echipamentele par sa fie lucreze foarte bine. Dimensiunile sunt de 119,9 x 64 x 9,9 mm. Telefonul cantareste numai 124 grame si are un ecran de 4,0 inch. Rezolutia este de 800 x 480. In ce priveste capacitate de stocare avem la dispozitie 8 GB memorie interna si posibilitatea de a adauga un microSD pana la 64 GB.

Camera foto este de 5 MP insa fara blitz. De filmat, filmeaza la 720 p. Nokia Lumia 520 are un procesor Qualcom Snapdragon S4, dual-core de 1GHz, 512 MB RAM, WiFi si sistem de operare Windows Phone 8.

Lumia 520

Lumia 520

Display

In cazul Nokia Lumia 620 am invatat ca un display de calitate nu trebuie neaparat sa coste o avere. Din pacate, in cazul Nokia Lumia 520, invatam ca un display nu prea bun, trebuie sa coste ceva din cauza faptului ca Nokia nu a reusit sa gaseasca solutia perfecta pentru acest telefon.

LCD-ul pare sa fie sters si din diferite unghiuri, nu se prea vede bine. Marimea de 4 inch pastreaza aceeasi rezolutie de 800 x 480 ca la un display de 3,8 inch, fapt ce face ca densitatea pixelilor sa fie mai mica. In realitate, insa, aceasta diferenta este din fericire imperceptibila.

In ciuda acestor probleme, sistemul de operare Windows Phone scapa telefonul de ele. In utilizare de zi cu zi, nu vei observa micile probleme decat daca vei face comparatia cu un Nokia Lumia 620.

Camera

Judecand dupa calitatea pozelor, camera de pe Lumia 520 este in estenta aceeasi cu cea de pe Lumia 620. Acest lucru inseamna ca fotografiile vor arata bine pe ecranele mici. Totusi, faptul ca nu are un blitz, face ca imaginile sa iasa in ceata, de foarte multe ori.

Software

Telefonul pune la dispozitie acces la Windows Store, un market de aplicatii din ce in ce mai popular in ultima vreme. Deasemenea, are zeci de aplicatii pentru servicii ca OneNote, Evernote, Twitter, Facebook, Flickr, Spotify, Kindle, Skype (care este foarte util pentru chat video.

Are 512 MB RAM, ceea ce face cateva dintre aplicatiile din Windows Store interzise.

Per total, Nokia Lumia 520 este un telefon care va fi foarte cumparat de persoanele care nu doresc prea multe dar nici prea putine de la un smartphone. Avand in vedere faptul ca face parte din categoria de telefoane low budget, telefonul este impecabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.