404 Not Found


nginx
Profitul Samsung scade cu 30% ca urmare a renuntarii la Note 7 – TechMagazin

samsung

Samsung a anunțat primele rezultate financiare după scandalul care a implicat flagship-ul Note. Profitul Samsung pe ultimul an financiar a scăzut cu 30% față de anul precedent. Acesta a fost de 4,6 miliarde de dolari, față de 6,4 miliarde de dolari anul trecut. Tot 30% scădere de profit s-a înregistrat și în ultimul trimestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cum era de așteptat și cum chiar Samsung notează în comunicatul de presă, scăderile vin ca urmare a scoaterii de pe piață a smartphone-ului Galaxy Note 7. Samsung a renunțat definitiv la acesta, după ce într-o primă fază înlocuise modelele defecte.

Pierderile pricinuite de saga Note 7 nu par a fi la fel de mari precum se preconizau. Analiștii vorbeau de până 10 miliarde de dolari pe care Samsung ar putea să le piardă din această cauză. Pe de altă parte, în acest trimestru sunt proiectate doar parte a efectelor negative declanșate de scandal, o altă parte se va putea vedea în rezultatele următorului trimestru.

Pentru trimestrul viitor va fi interesant de văzut cine va avea de câștigat de pe urma pierderilor Samsung. Atât Apple, cu iPhone 7, cât și Google, cu Pixel, raportează că fac față cu greu cererii care le-a depășit așteptările, semn că acestea sunt principalele device-uri către care se îndreaptă cel puțin o parte a celor care au renunțat la Note 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.