nokia-se-va-concentra-pe-producerea-de-telefoane-mobile-ieftine-194641

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia a anunţat că se pregăteşte o nouă gamă de telefoane ieftine pentru a contracara ofertele companiilor din China pe acest sector de piaţă, informează surse din cadrul companiei, citate de Reuters.

Noile modele ce urmează a fi dezvăluite la convenţia Mobile World Congress din Barcelona, sătpămâna viitoare, arată că Nokia încearcă să îşi diversifice obiectivele după ce în ultimii ani a încercat să ajungă din urmă companii ca Apple sau Samsung pe sectorul smartphone-urilor mult mai scumpe.

Conform surselor, Nokia va introduce modele care costă puţin pentru a concura cu ofertele celor de la Huawei şi ZTE, precum şi modele mai ieftine bazate pe mult mai sofisticatul Lumia, ce vor rula cu Windows Phone 8.

Nokia, la un moment dat, lider absolut pe piaţa telefoniei mobile, a întâmpinat probleme tot mai mari în a se adapta evoluţiei pieţei şi nu a reuşit să facă faţă competiţiei în toate sectoarele, atât pe segmentul de smartphone, altelefoanelor scumpe, cât şi pe cel al telefoanelor cu preţuri reduse.

Compania finlandeză a ajuns la o cotă de doar 5% pe piaţa smartphone-urilor, iar eforturile sale de a recupera terenul pierdut i-au ameninţat şi poziţia de lider în segmentul telefoanelor ieftine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.