Medias-X

Japonezii de la NEC vor scoate in curand pe piata un smartphone cu o caracteristica foarte interesanta, acesta bazandu-se pe un sistem de racier cu lichid a componentelor electronice.

Sistemul de racier cu lichid va fi plasat in partea din spate a dispozitivului si va consta dintr-o singura teava de caldura ce inconjoara un radiator din grafit atasat in apropierea componentelor electronice interne ale smartphone-ului. Astfel incat caldura va fi distribuita in mod egal de-a lungul telefonului pentru o racire mai rapida.

Smartphone-ul NEC Medias S este destinat consumatorilor femei si va masura 138 x 67 x 8.5 mm urmand sa aibe o greutate de 136 grame. Pe langa sistemul de racire despre care am povestit in randurile de mai sus, telefonul Medias X va fi si rezistent la praf si umezeala si va avea conexiune DLNA.

Smartphone-ul va rula pe baza unui procesor quad-core Snapdragon 600 la 1.7 GHz, procesor grafic Adreno 320, va avea un ecran de 4.7″ cu rezolutie 720p (1280 x 720 pixeli), 2 GB de RAM, 32 GB de memorie interna, iar la capitolul conectivitate dispune de slot pentru carduri de memorie microSD/microSDHC/microSDXC (de pana la 64 GB), 802.11n Wi-Fi si Bluetooth 4.0.

De asemenea, telefonul NEC Medias X suporta LTE si are o camera foto de 13.1 MP cu senzor Exmor RS precum si o camera foto frontala pentru videochat de 1.3 MP. Smartphone-ul va rula pe baza sistemului de operare Android 4.2 Jelly Bean. Detaliile privind pretul si data oficiala de lansare nu au fost inca facute publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.