Motorola-Ara-620x350

Desi discutiile despre telefoanele modulare sunt prezente in lumea IT&C de ceva vreme, iata ca Motorola Ara pare a fi primul telefon care va pune in practica acest nou concept. Acest nou concept poarta numele de Phoneblocks, fiind o incercare de a usura procesul de upgrade la partea de hardware.

Pana acum a face upgrade hardware la o tableta sau mobil era echivalent cu inlocuirea produsului, acum prin noul concept se doreste ca aceste produse sa poata fi aduse la zi prin inlocuirea facila doar a acelor componente care nu mai sunt pe placul utilizatorului.

Motorola Ara – un altfel de mobil

Motorola Ara promite sa poata integra module de la mai multi producatori, lasand la alegerea utilizatorului care anume vor fi acestia. Desi pare greu de crezut, mai ales ca profitul firmelor ce folosesc sistemul de operare Android vine tocmai din vanzarea de hardware, implementarea sistemului de operare fiind gratuita, este posibil ca in scurt timp sa avem pe piata mai multe modele de telefoane modulare.

Prin urmare, un astfel de terminal mobil va veni ca o structura pe care se pot adauga dupa dorinta diverse module, cum ar fi procesorul, bateria, interfata touch, display, memorie interna sau memorie RAM. Motorola a trimis deja invitatii principalilor competitori de pe piata de terminale Android, pentru ca cei interesati de acest concept sa poata incepe dezvoltarea de module compatibile cu noul produs.

Creatorul conceptului Phoneblocks, Dave Hakkens, lucreaza de mai bine de un an impreuna cu cei de la Motorola la acest nou concept, care cel putin teoretic are sansa sa fie adoptat si de catre alti producatori. Motorola si Phonebloks spera ca la inceputul anului viitor sa poata anunta lansarea oficiala a primei versiuni a acestui nou telefon.

Faptul ca este posibil sa ne putem construi singuri un telefon mobil pe baza unui schelet oferit de Motorola, pare in acest moment un vis, insa daca la acest nou concept vor adera mai multi producatori din lumea terminalelor mobile, este posibil ca acest vis sa devina realitate, iar noi sa putem opta pentru o camera video performanta, un acumulator ieftin si un ecran cu rezoultie mare, toate cuplate la un telefon modular.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.